Poslanici o "Srbijagasu", nadoknadi štete poljoprivrednicima

Poslanici Skupštine Srbije započeli su rad postavljanjem poslaničkih pitanja. Poslanici su pitali zbog čega je država Javnom preduzeću "Srbijagas" otpisala dug u iznosu od 1,2 milijardi evra, zašto javno tužilaštvo nije reagovalo na izjave lidera Saveza za Srbiju u vezi sa Kosovom i Metohijom, ali i kada će Vlada Srbije da nadoknadi štetu poljoprivrednicima, koja je nastala usled elementarnih nepogoda.

Poslanik Stranke moderne Srbije Vladimir Đurić pitao je Ministarstvo energetike koji su razlozi da se JP Srbijagas otpišu dugovanja u iznosu od 1,2 milijarde evra, navodeći da se taj dug gomilao godinama i da je nastao aktiviranjem bankarskih garancija.

Država je, kaže Đurić, odlučila da otpiše svoja potraživanja i konvertuje ih u kapital preduzeća u kojem već ima 100 odsto vlasništva.

Takođe je pitao i zbog čega država pomaže "Er Srbiji", odnosno šta je ukupni benefit za građane, s obzirom da mali broj ljudi može da priušti usluge avio kompanije.

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić pitao je kada će Vlada Srbije da nadoknadi štetu poljoprivrednicima, koja je nastala usled elementarnih nepogoda, navodeći da se proizvođači suočavaju sa "dve nepogode".

Jedna su vremenski uslovi, a druga, kako kaže, nesposobna vlast.

Istakao je da vlast sedam godina govori kako će preduzeti sve mere da se sredi vodokanalska mreža, a od toga, kaže, nema ništa.

"Da su ručno krenuli da čiste kanale valjda bi se do sad postigao neki efekat", rekao je Mirčić.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Marko Atlagić pitao je zašto javno tužilaštvo nije procesuiralo "članove udruženog zločinačkog poduhvata" oličene u liderima Saveza za Srbiju koji su, kako kaže, svojim izjavama o KIM ugrozili celovitost Srbije.

Atlagić je naveo da su se lideri SzS dogovorili da Aleksandra Vučića ruše na temu KiM.

"Umesto da ruše Vučića trebali su se dogovoriti da vrate Kosovo tamo odakle su ga oterali. Tako su nisko pale te moralne nakaze da su nesreću sopstvenog naroda koristili za svoje sebične interese", poručio je Atlagić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво