Brnabićeva u Sarajevu, susreti sa Dodikom i Džaferovićem, Borisovom, Erdoganom

Premijerka Srbije Ana Brnabić stigla je u Sarajevo, gde će učestvovati na Samitu procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi. Brnabićeva se sastala s članovima Predsedništva BiH.

Sastanku članova Predsedništva BiH sa Brnabićevom nije prisustvovao Željko Komšić. 

Nakon sastanka sa Miloradom Dodikom i Šefikom Džaferovićem, premijerka se uputila na svečanu večeri koju Predsedništvo BiH organizuje za učesnike samita, javlja izveštač RTS-a. 

Večeri su, između ostalih, prisustvovali i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, slovenački predsednik Borut Pahor, bugarski premijer Bojko Borisov i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski. 

Premijerka Brnabić se u Sarajevu sastala i sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovom. Njih dvoje su u prijateljskom razgovoru potvrdili vrlo dobre odnose između Bugarske i Srbije, te se saglasili da će zajedno nastaviti da rade njihovom jačanju u budućnosti.

Predsednik Bugarske nije jedini zvaničnik sa kojim je predsednica Vlade imala priliku da razgovara prvog dana posete Bosni i Hercegovini. Brnabićeva je najduže od svih prisutnih zvaničnika razgovarala sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, koji je u srdačnom razgovoru naglasio da iskreno ceni i poštuje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i da se nada njihovom skorom susretu, navedeno je u saopštenju iz kabineta Ane Brnabić. 

Premijerka posetu Bosni i Hercegovini nastavlja sutra na Jahorini, gde će učestvovati na plenarnoj sednici samita i sa šefovima delegacija razgovarati o aktuelnoj situaciji u procesima evropskih integracija, nastavku rada na povezivanju, kao i o preduslovima za održivi razvoj regiona.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво