Srpska lista: Tahirija zabolela istina

Srpska lista kritikuje Abelarda Tahirija zbog toga što kao "ministar nepravde" ni nakon dvogodišnjeg mandata nije rešio nijedan zločin u kojem su žrtve Srbi, ali zato napada lažima predsednika Aleksandra Vučića.

"O tome koliki je on pobornik prava, govori podatak da Tahiri kao ministar pravde nema ništa protiv što među svojim kolegama u Vladi Kosova ima šestoricu optuženih za različita krivična dela, i to pred kosovskim pravosuđem, a koje nijednom nije pozvao da odgovaraju na date optužbe", konstatuje Srpska lista u saopštenju dostavljenom medijima.

Objašnjavaju da je "Tahirija zabolela istina", koju je kosovski tužilac Hodža javno izgovorio, a o tome da je postupak protiv potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i ostalih sugrađana u stvari politička farsa.

"Nema tog pravnika, a ni običnog građanina, koji bi morao da razume kako je moguće da tužilac nema dokaze, a raspisuje poternice i drži pritvorene Marka Rošića i Nedeljka Spasojevića više od sedam meseci", navodi Srpska lista.

Zbog toga je, kažu, Tahiri morao da reaguje i to direktno kršeći tzv. nezavisnost pravosuđa o kome govore albanski i međunarodni lideri kada im predstavnici Srpske liste ukazuju na nelogičnosti i nezakonita postupanja u slučaju ubijenog Olivera Ivanovića.

"Tahiri je lično isfrustriran činjenicom da snosi deo odgovornosti što Albanci nisu dobili viznu liberalizaciju, pa svoju nesposobnost pokušava da sakrije nacionalističkim izjavama na račun uglednih Srba", zaključuje u saopštenju Srpska lista.

Abelard Tahiri je izjavio da Beograd štiti osumnjičene za ubistvo Olivera Ivanovića. Kako je prenela RTK2, on je rekao da je Beograd sarađivao sa Prištinom na tom slučaju sve dok "nisu otkrivena imena osumnjičenih", a da je potom ta saradnja prestala.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je Abelarda Tahirija nazvao "ministrom laži i nepravde".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво