EU očekuje da Priština poštuje sporazum o posetama

Portparolka Evropske unije Maja Kocijančič izjavila je, povodom odluke prištinskih vlasti da nijednom zvaničniku iz Beograda ne dozvole ulaz na teritoriju Kosova, da EU očekuje poštovanje sporazuma o posetama zvaničnika, koji je postignut u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

"Očekujemo poštovanje svih sporazuma postignutih u okviru dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU, uključujući i sporazum o posetama zvaničnika", navela je Kocijančičeva.

U pisanom saopštenju, u odgovoru na pitanje Tanjuga o reakciji EU na poslednji potez Prištine, Kocijančičeva je dodala da je EU povodom novonastale situacije "u kontaktu sa obe strane".

Dogovor o posetama zvaničnika počeo je da se primenjuje 1. decembra 2014. godine i već je kršen više puta od strane Prištine.

EU je i ranije pozivala na primenu postignutog dogovora koji podrazumeva obaveštenje jedne strane o poseti i mogućnost ulaganja prigovora druge strane, koji mora biti dostavljen i Evropskoj uniji, koja je nadležna da posreduje u slučaju potrebe.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво