Srpska lista: Pozivamo međunarodnu zajednicu da ne bude gluva i slepa

Srpska lista pozvala je međunarodnu zajednicu da ne bude gluva i slepa na antisrpsko ponašanje Prištine, zbog odluke kosovskog ministarstva spoljnih poslova da se zabrani ulazak zvaničnika Beograda na Kosovo i Metohiju i apelovala na građane da ostanu pribrani.

Srpska lista je saopštila da je zabrana ulaska zvaničnika Beograda na teritoriju Kosova i Metohije nastavak suludih akcija Prištine protiv srpskog naroda.

Nakon što je, kažu, zabranjeno da se Srbi snabdevaju srpskom robom, i današnja odluka predstavlja kršenje svih dogovora o slobodi kretanja.

Prema saopštenju Srpske liste, sada već po pravilu, nažalost, nema reakcije međunarodne zajednice, kao ni njihovih predstavnika u Prištini.

"Akcije Prištine unazad godinu dana predstavljaju sinhronizovanu, dobro planiranu akciju, sa ciljem destabilizacije prilika na terenu i getoizacije srpskog naroda, sa namerom da se stavi u takve nehumane uslove kako bi (narod) napustio prostor Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste ističu da ako se zna da celokupni obrazovni, kulturni, zdravstveni i privredni sistem Srba na Kosovu i Metohiji, i uopšte život, finansiraju institucije Republike Srbije, onda je odluka kojom se zabranjuje da srpski zvaničnici posete sopstveni narod pokazuje mržnju Prištine prema svemu što je srpsko, ali i jasno ukazuje šta je krajnja namera današnje odluke.

"Pozivamo međunarodnu zajednicu da ne bude gluva i slepa na ovakvo antisrpsko ponašanje kosovskih institucija, jer Srpska lista i srpski narod nisu i neće nemo posmatrati kako ih Priština obespravljuje", poručuju u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи