Ivanović: Stanje u zdravstvu na KiM vodi u humanitarnu krizu

Direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica Milan Ivanović izjavio je da situacija u zdravstvu u tom delu Kosova i Metohije usled anticivilizacijskih taksi koje je uvela privremena administracija u Prištini poprima obrise humanitarne krize uz ocenu da u Prištini ne biraju sredstva zarad ostvarivanja političkih ciljeva – etničkog čišćenja severa KiM.

Milan Ivanović je novinarima rekao da je situacija teška, da ponestaju rezerve, kao i da nema pojedinih lekova i rastvora. 

"Očito je da postoji loša namera od strane Prištine da stvori nenormalne uslove za život naših građana i lečenje pacijenata", ocenio je Ivanović.

Dodao je da se preduzimaju mere da se situacija prevaziđe, da je lečenje pacijenata i dalje adekvatno, ali da nije siguran do kada će to biti tako. 

Kako je naveo, čini se sve da se teži bolesnici prebace u druge zdravstvene centre u Srbiji kako bi se nadomestio nedostatak lekova, ali je konstatovao da su apoteke zatvorene te da pacijenti nakon izlaska iz bolnice nemaju gde da nabave neophodne lekove.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica navodi i da kvarljivih namirnica ima za još nekoliko dana i da je neizvesno da li će ih biti već preksutra.

"Nadamo se da će Priština dozvoliti makar hranu i neophodne potrepštine za bolnice i ostale sisteme da se stanje normalizuje. Krivac se zna za takvo stanje, a to jeste Priština. Radi ispunjenja njihovih političkih ciljeva, odnosno etničkog čišćenja severa KiM jednostavno ne biraju sredstva", zaključio je Ivanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара