Đurić: Nalog za hapšenje Radoičića deo specijalnog rata

Nalog za hapšenje Milana Radoičića i optužnica protiv Ivana Todosijevića, poruke su Srbima da je svaki njihov otpor beznadežan, budući da samovolji Prištine ne mogu izmaći čak ni lokalni srpski lideri, ocenio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić saopštio je da je hajka na funkcionere Srpske liste deo specijalnog rata kojim Priština među Srbima na severu Kosova i Metohije nastoji da stvori utisak da nemaju nikakvu sistemsku zaštitu, i da je njihov glas nevažan, jer isključivu moć odlučivanja imaju Albanci i njihova OVK "elita".

Nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića i optužnica protiv kosovskog ministra administracije lokalne samouprave Ivana Todosijevića, poruke su Srbima da je svaki njihov otpor beznadežan, budući da samovolji Prištine ne mogu izmaći čak ni lokalni srpski politički lideri, ocenjuje Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM napominje da se porukom da je i prištinsko pravosuđe oružje u rukama projekta potpune albanske dominacije, Srbima sugeriše da se svaki od njih može naći na udaru jednog takvog sistema i da za njih ne važe nikakva ljudska ili demokratska prava.

"Srbi u našoj južnoj pokrajini, međutim, treba da znaju da je Srbija garant njihove bezbednosti i dostojanstva i da će se najodlučnije odupreti nastojanjima da se uspostavi dominacija i srahovlada Prištine u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji", poručio je Đurić.

Srpska lista: Priština ne može da raspisuje međunarodne poternice

Priština nije član Interpola, jer nije članica UN i nije u mogućnosti da raspiše međunarodne poternice, već to mora da učini Unmik, koji, sa druge strane, za takav akt zahteva postojanje dokaza, saopštila je Srpska lista.

Zato, kako ocenjuju, najave o raspisivanju poternica nemaju pravni značaj već predstavljaju politički napad na Radoičića, koji nastavlja da se bavi politikom koja ima za cilj zaštitu srpskog naroda i njegovog prava na slobodu, mir i razvoj na prostoru Kosova i Metohije.

"Ukoliko pak Priština želi da se pozabavi poternicama, onda bi mogla da odgovori na zahteve kojima se veliki broj lidera kosovskih Albanaca već nalazi na međunarodnim poternicama", primećuje Srpska lista.

Ocenjuje da raspisivanje neosnovane poternice, bez ikakvih dokaza, ima za primarni cilj zastrašivanje svih slobodomislećih Srba koji ne pristaju da mirno gledaju kako albanska čizma gazi nedužan narod. "Sa druge strane, oni pokušavaju da skrenu pažnju sopstvene javnosti sa više od 30 saslušanih pripadnika OVK pred Specijalnim sudom povodom zločina nad srpskim i nealbanskim stanovništvom", navodi se u saopštenju.

"Jedina stvar koja nedostaje u ovoj hajci protiv gospodina Radoičića jesu dokazi. Izmišljene i naručene priče kojima pokušavaju da uprljaju ugled gospodina Radoičića i ostalih Srba nisu i neće nikada biti dokazi", zaključuje se u saopštenju.

Sud u Prištini izdao je međunarodni nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića, kojeg sumnjiči da je umešan u ubistvo lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića, javila je juče Koha pozivajući se na KTV.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво