Đorđević: Srbija i Rusija uvek bile i ostaće prijateljske 

Srbija i Rusija su oduvek bile prijateljske zemlje i odnosi između njih danas su na najvišem mogućem nivou, istakao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević na Regionalnom forumu inostranih diplomaca Rusije, kao počasni doktor nauka moskovskog univerziteta.

"Srbija može otvoreno da kaže da je Rusija njen prijatelj. Unapređenje odnosa sa Ruskom Federacijom jedna je od glavnih ciljeva za koji sam se lično zalagao kao ministar odbrane, a i danas se zalažem kao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja", rekao je Zoran Đorđević.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna naglasio je da se razmenom iskustava sa Rusijom u oblasti zaštite osoba sa invaliditetom, u oblasti zaštite ratnih vojnih memorijala i zalaganjem za unapređenje odnosa sa boračkim udruženjima, dodatno razvijaju bilateralni odnosi naše dve prijateljske zemlje.

Titula počasnog doktora moskovskog univerziteta, koju je Đorđević dobio kao prvi ministar u Vladi Republike Srbije i drugi srpski političar nakon predsednika Aleksandra Vučića, dala mu je dodatni podstrek, ali i veliku obavezu da se još više zalaže za čuvanje prijateljskih odnosa sa Rusijom, ističe Zoran Đorđević i dodaje da prostora za unapređenje odnosa sa Rusijom uvek ima, posebno u oblasti obrazovanja i kuluture.

"Potpisivanjem Memoranduma o saradnji sa Ruskim državnim socijalnim univerzitetom, a predlog za to je već poslat rektorki, omogući će se našim studentima, koji studiraju sociologiju i bave se oblašću socijalne zaštite da postidplomske studije pohađaju u Moskvi, što će im sigurno značiti u daljoj karijeri", ističe Đorđević.

Ministar kaže da mu mu je posebno drago što je od ove godine manifestacija Besmrtni puk, na inicijativu Ministarstva, postala događaj od državne važnosti, koji će se obeležavati na isti dan i u Srbiji i Rusiji.

Takođe, ono što svedoči o negovanju srpsko-ruskog prijateljstva i činjenici da je Rusija Srbiji pružila podršku kada je bilo najteže, Đorđević navodi renoviriranje Groblja oslobodilaca Beograda koje će uskoro postati simbol koji će svetleti u bojama trobojke - srpske i ruske zastave.

Takođe, kao jedan od dokaza da Srbija neguje prijateljske odnose sa Rusijom i da nikada ne zaboravlja podršku koju joj je Rusija pružila kada je bilo najteže, naveo je da će i Groblje oslobodilaca Beograda imati poseban i novi izgled, odnosno da će uskoro postojati simbol koji će svetleti u bojama trobojke - srpske i ruske zastave.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво