Odbačena prijava Rade Trajković protiv Vučića i Đurića

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića koju je protiv njih podnela direktorka Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković.

Portparol tužilaštva Slavica Jokić Janković rekla je da je na ovu odluku podnet je prigovor Višem javnom tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo može da potvrdi ovu odluku a može i da je preinači.

U krivičnoj prijavi Rada Trajković je tvrdila da su Vučić i Đurić izvršili krivično delo ugrožavanje sigunosti, jer su javnim objavljivanjem informacija u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića, ugrozili njenu bezbednost.

Mediji su preneli da je prijavu podnela zbog izjava koja su najviši državni zvaničnici dali nakon što su tabloidi objavili da ona sarađuje s kosovskim istražnim organima u istrazi ubistva Olivera Ivanovića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије