Koha: Generalna skupština Interpola glasaće o Kosovu

Izvršni komitet Interpola raspravljao je o zahtevu Kosova za članstvo u ovoj instituciji i odlučio da odobri zahtev kosovske policije za glasanje na sednici Generalne skupštine Interpola, koja je će se ove godine održati u Čileu, prenosi Koha.

Zamenik generalnog direktora ministarstva spoljnih poslova Kosova Astrit Zemaj napisao je na Fejsbuku da je kosovska policija ocenjena na najvišem nivou profesionalizma i kredibiliteta kao moderna policijska organizacija, s naprednim standardima.

"Od ukupno deset zemalja koje su učestvovale u današnjoj debati Izvršnog odbora bile su samo tri države koje su priznale nezavisnost Kosova i skoro svi učesnici su se založili da se aplikacija kosovske policije dalje razmatra u Generalnoj skupštini", naveo je Zemaj.

On je izrazio nadu da će se "Srbija pozvati na glas razuma, a ne na opstrukciju mira i bezbednosti".

"Bilo bi primitivno i bez bilo koje logike sprečiti i lobirati protiv članstva kosovske policije u međunarodnoj organizaciji Interpol, a s druge strane, govoriti o miru i sigurnosti", napisao je Zemaj.

broj komentara 6 pošalji komentar
(sreda, 26. jun 2019, 19:54) - anonymous [neregistrovani]

Pa kako bre oni u Interpol da uđu?

To ti je kao da lisicu u kokošarnik da pustiš, ako ne drugo

(sreda, 26. jun 2019, 18:23) - anonymous [neregistrovani]

Interpol

Njima je više stalo do Interpola nego do Ujedinjenih Nacija, da jednog dana Tači, Hajradinaj i ostala banda ne budu izruceni Srbiji. Znaci čist privatni interes.

(sreda, 26. jun 2019, 16:21) - anonymous [neregistrovani]

Opet ucena Srbiji

Bilo kako bilo teroristi pokusavaju opet silom i lobiranjem da udju u Interpol.Drzava mora da pokaze da tzv.Kosovo nikad nece biti samostalna drzava.Ovo pitanje nema cenu.Brani se Srbijo kako znas i umes.

(sreda, 26. jun 2019, 16:13) - anonymous [neregistrovani]

Jednostrano

Tako ti je to kada se ti jednostrano proglasis nezavisnim, bez ikakvog obzira na stav Srba prema tome. A sada hoces da ti damo podrsku i govoris da nije u redu....

(sreda, 26. jun 2019, 15:56) - anonymous [neregistrovani]

still

dok god Amerika ima Boundstil na Metohiji, imace interesa da se taj deo Srbije osamostali.

(sreda, 26. jun 2019, 15:55) - anonymous [neregistrovani]

Opet blokada

Samo blokirati ovo tzv.Kosovo.Nema nam druge.Ovo svesno rade kako bi ucenili Srbiju zbog vojske i policije.