Haradinaj:  Humanitarna kriza na severu je "improvizacija"

Najava humanitarne krize na severu Kosova i Metohije predstavlja "improvizaciju" i u kosovskoj vladi su "svesni takvog plana i neće dozvoliti da se on ostvari", ocenio je kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Haradinaj kaže da imaju dokaz o ovom scenariju, o ljudima koji su uključeni.

"Mi znamo da im je ciljano vreme četvrtak. Nećemo dozvoliti da prođu bilo kakvi proizvodi. Građani Kosova su to otkrili i uplašeni su čudnim dešavanjima. Ne usuđujemo se da ih pustimo ne zbog bilo kakve hrane već zato što krijumčari mogu da nose narkotike i oružje, a mi to ne dozvoljavamo", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare nakon sednice vlade.

On tvrdi da postoji tendencija da Prištinu prisile da zatvori oči pred švercom i trafikingom.

Haradinaj je najavio da neće biti povlačenja mera i da će centralne institucije ojačati vladavinu prava i zakona na severu Kosova i Metohije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво