Vulin sa stranim delegacijama na sajmu "Partner 2019"

Prvog dana sajma naoružanja i vojne opreme "Partner 2019" ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa delegacijama Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kameruna i delegacijom Kraljevine Saudijske Arabije.

Prema rečima Aleksandra Vulina, sajam "Partner" je odlična prilika da se emiratska strana upozna sa najnovijim proizvodima, tehnološkim mogućnostima i dostignućima preduzeća domaće Odbrambene industrije, koja će biti predstavljena na sajmu.

Vulin je izrazio zadovoljstvo zbog intenziviranja bilateralne vojne saradnje između dveju zemalja, o čemu svedoči više zvaničnih poseta Republici Srbiji u prethodnom periodu i  potvrdio privrženost Republike Srbije razvoju i jačanju tradicionalno prijateljskih i strateških odnosa sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Na sastanku sa delegacijom Kameruna ministar Vulin je izrazio zahvalnost u ime Ministarstva odbrane i svoje lično ime zbog principijelne podrške Kameruna u odbrani principa međunarodnog prava i nepriznavanja takozvanog Kosova kao nezavisne države.

Na sastanku je konstatovano da su obe strane opredeljene za dalje unapređenje dosadašnje dobre vojno-vojne saradnje.

Vulin se sastao i sa delegacijom Kraljevine Saudijske Arabije. Sastanak je bio prilika za razgovore o mogućnostima razvoja bilateralne vojne saradnje između zemalja koje odlikuju dobri politički odnosi.

Obe strane su saglasne da upravo dobri politički odnosi predstavljaju odličnu osnovu za razvoj i unapređenje saradnje u oblasti odbrane i da je sajam "Partner" dobra prilika za sagledavanje odbrambenih potencijala i potreba obe zemlje.

broj komentara 0 pošalji komentar