Nordijski savet primer za povezivanje na Zapadnom Balkanu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministarkom spoljnih poslova Kraljevine Norveške Ine Eriksen Soreide, sa kojom je konstatovao da bilateralne odnose karakteriše razvijen politički dijalog i velike mogućnosti za razvoj ekonomske saradnje.

Aleksandar Vučić je zahvalio na donacijama i razvojnoj pomoći koju Norveška pruža Srbiji i izrazio interes za saradnju u novim projektima, poput programa za mlade preduzetnike, koji pomažu ekonomskom rastu i izgradnji preduzetničkog duha.

Ine Eriksen Soreide je u razgovoru prenela da su norveške kompanije, koje posluju na srpskom tržištu, zadovoljne uslovima i izrazila očekivanje da će one da budu primer drugim investitorima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

S obzirom na to da je za Srbiju jedan od ključnih prioriteta afirmacija regionalne saradnje i jače ekonomsko povezivanje u regionu, predsednik Srbije naglasio je da iskustvo Nordijskog saveta, kao jedinstvenog primera jake regionalne saradnje, može da posluži kao primer za povezivanje na Zapadnom Balkanu.

Razmatrajući u razgovoru trenutnu regionalnu situaciju, Vučić je objasnio razloge zastoja u dijalogu Beograda i Prištine.

Ponovio je da je Srbija opredeljena da kroz dijalog, uz posredovanje EU, nađe kompromisno, obostrano prihvatljivo rešenje, ali da je za nastavak dijaloga neophodno da Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара