Potpredsednik Narodne stranke priveden, pa pušten

Narodna stranka saopštila je da je policija jutros privela potpredsednika te stranke i šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikolu Jovanovića, kako bi dao izjavu povodom optužbe odbornika SNS u Pančevu Ivana Tešića zbog navodnog incidenta. Jovanović je, nakon saslušanja, pušten.

U Narodnoj stranci navode da je Jovanović posle privođenja prebačen u Pančevo, gde je saslušan pred tužiocem.

Iz te stranke navode da je reč o "zastrašivanju i iskonstruisanoj optužbi".

Jovanović je na konferenciji za novinare ispričao kako je policija jutros pre šest došla u stan u kojem živi sa suprugom i dve maloletne devojčice, gde mu nisu uručili poziv tužilaštva u Pančevu, već su ga odveli u policiju u Zemunu, a potom u stanicu u Bulevaru despota Stefana.

Prema njegovim rečima, doživeo je uvrede od policajca i prepričao kako je maricom odveden u Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu po krivičnoj prijavu koju je protiv njega podneo "jedan vojnik Branka Malovića" za ugrožavanje bezbednosti.

Jovanović i naglasio da je pre mesec dana zvao zamenika tužioca u Pančevu i rekao na kojoj je adresi, dao adrese stranke i odborničke grupe u Skupštini grada Beograda i ponudio se da odmah ode i da izjavu.

"Apsolutno nas neće obeshrabriti i Dragan Đilas i ja ćemo sutra, uoči sednice Skupštine grada postavljati pitanja da li (Goran) Vesić i dalje misli da grad dobro funkcioniše kada pada kiša, gde je otišlo 314 miliona za kišnu kanalizaciju i zašto štab za vanredne situacije nije zasedao cele noći", naveo je Jovanović.

Jovanović je rekao i da mu nije jasno zašto se povodom njegovog privođenja oglašava gradski odbor stranke na vlasti, kada bi to trebalo da bude uređen pravosudni proces.

Beogradski odbor SNS-a saopštio je, povodom privođenja Jovanovića, da niko nije iznad zakona i da nikoga partijska knjižica bilo koje stranke neće abolirati ukoliko se ogrešio o zakon.

"Poštujem organe države i kada mislim da nisu u pravu", rekao je Jovanović i napomenuo da je "oglašavanje gradskog odbora vladajuće stranke dokaz da je ovo partijska država".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи