Vučić sa poslanikom CDU: Odnosi na najvišem nivou u istoriji

Predsednik Aleksandar Vučić i Florijan Han, poslanik i portparol poslaničke grupe CDU/CSU u nemačkom Bundestagu, u razgovoru su izrazili zadovoljstvo što su odnosi dveju zemalja, zahvaljujući redovnom i otvorenom političkom dijalogu, u poslednjih nekoliko godina napredovali do najvišeg nivoa u zajedničkoj istoriji.

Aleksandar Vučić je rekao da je Srbija, dosledno vodeći svoju regionalnu politiku mira i saradnje, postala pouzdan partner Nemačkoj na Zapadnom Balkanu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Istakao je posvećenost Beograda da, kroz dijalog sa Prištinom, uz posredovanje Evropske unije, postigne kompromisno, obostrano prihvatljivo rešenje, i time obezbedi stabilnost u regionu.

Predsednik Vučić je, međutim, ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse na proizvode iz centralne Srbije.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da ekonomska saradnja Srbije i Nemačke nastavi uzlaznom putanjom, posebno priliv investicija, i da još velikih kompanija iz Nemačke iskoriste dobro poslovno okruženje i otvore svoje pogone u Srbiji.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 21. jun 2019, 11:58) - anonymous [neregistrovani]

Ma jok bre

Na najvišem nivou beše kas su njihovi Tornadi bombardovali Srbiju

(četvrtak, 20. jun 2019, 16:53) - Koki [neregistrovani]

Iskreno

Nije bilo ni malo lako,ali veoma je prijatno videti da se trud i rad nase drzave ceni u medjunarodnim okvirima.Samo jako!

(četvrtak, 20. jun 2019, 15:17) - anonymous [neregistrovani]

“Највишег нивоа у историји..”

То рекоше за Кину, нормални и Русију а и Белорусију, па за Италију, о Грцима да не причамо, ту је и Француска а никад бољи са Турском....леле си га нама када смо тако добри са свима а народу никад ...ви завршите мисао.

(četvrtak, 20. jun 2019, 14:04) - anonymous [neregistrovani]

Prijateljstvo

Do nivoa ovakvih odnosa nije bilo lako doci.