Živković: Dva predloga za povratak dela opozicije u parlament

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da ima dva konkretna predloga kako da se deo opozicije vrati u parlament – ostavka predsednice Maje Gojković i vanredna sednica s dnevnim redom predloga opozicije.

Zoran Živković je na konfereniji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je vlast navela da želi da promeni stanje u "hramu demokratije", koji međutim, sada, po njegovoj oceni, to nije, a korak u tom smeru bi bio da se prvo najave i pripreme sednice shodno poslovniku Narodne skupštine, te da se isto tako i vode.

"To znači da sednice budu zakazane na vreme, da materijal stigne blagovremeno i da Maja Gojković ne bude predsednica što će biti simbol tih promena", rekao je Živković.

Prema njegovim rečima, vlast bi na dnevni red sednice trebalo da uvrsti predloge opozicije, njih stotinak, i mada ne veruje da će vlast glasati za njih, očekuje da javnost makar čuje njihove argumente.

"Ako se usvoji takav predlog, ja sam siguran da ću imati dovoljno moći i argumenata da ubedim kolege iz opozicije da se vratimo na sednicu", rekao je Živković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи