Skot u Varvarinu: Žao mi je svakog nevinog čoveka koji je stradao u bombardovanju

U Obrežu, najvećem selu Varvarinske opštine sa oko 3.500 stanovnika otvoren je vrtić koji će pohađati pedesetak predškolaca iz ovog mesta. Ambasador Kajl Skot je poručio da mu je žao svake civilne žrtve, i svakog nevinog čoveka koji je stradao u bombardovanju.

Za prvi seoski vrtić, površine 350 metara kvadratnih Opština Varvarin obezbedila je lokaciju i komunalne priključke, a Evropska komanda vojske SAD investirala je u objekat oko 250.000 dolara.

Čitav projekat realizovala je Kancelarija za bilaterlne odnose pri američkoj ambasadi u Beogradu kroz program humanitarne pomoći američke Vlade.

Svečanom otvaranju vrtića prisustvovao je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

"Ja sam tu danas, u stvari, prvi put. Znam da ova opština nosi jednu tugu istorije. I to isto se sećamo danas jer pre 20 godina je bio jedan strašan dan, jedna od najvećih grešaka kampanje 1999. godine‚ kada su stradali nevini ljudi u ovoj opštini", rekao je Skot.

Građanima Varvarina je poručio da mu je žao za svaku civilnu žrtvu, nevinog čoveka koji je stradao u bombardovanju.

"Kao što je nama žao i svih drugih koji su stradali tog dana, te godine i te decenije u ovom području. Ne možemo mi da krenemo sad natrag, taj dan se desio i moramo da idemo korak po korak napred, ciglu po ciglu napred, da izgradimo novu budućnost, nove odnose, nova prijateljstva", zaključio je Skot.

broj komentara 17 pošalji komentar
(utorak, 18. jun 2019, 21:34) - anonymous [neregistrovani]

O da, to smo do sada videli po

vasim izjavama i ponasanju prema Srbiji = Srbima. To sto vi zalite, prije ce biti sto niste svu Srbiju i 99.99% Srba pobili svojim otrovnim bombama. Ali strpite se malo , otrov i uran u vasim bombama sada ubija redom od najmanjeg do najstarijeg. A za to gospodine Skot nitko nije odgovarao - to sto se tice vaseg uvodjenja demokratije.

(utorak, 18. jun 2019, 17:16) - anonymouslemi [neregistrovani]

Zašto

Zašto im država dozvoljava da to rade??? Idu tamo gde su nam ubijali najmilije!!! Pustite ih da idu u Buđanovce i slična mesta, a ima ih pa nek tamo pričaju priče Al ne nama

(utorak, 18. jun 2019, 14:39) - anonymous [neregistrovani]

Pa to i jeste definicija terora

Bombarduj i uništavaj nevine i bespomoćne nebi li se oni kojima je možeš ništa predali. A oni to već 70 godina po celom svetu rade.

(utorak, 18. jun 2019, 13:19) - anonymous [neregistrovani]

Nema greske

Direktno su ubijali civile kada nasoj vojsci nisu mogli prakticno nista. Sipali su projektile, kasetne i uanijumske bombe tamo gde ima mnogo ljudi, po fabrikama, bolnicama, punim autobusima i vozovima. bruka !

(utorak, 18. jun 2019, 13:16) - anonymous [neregistrovani]

Kako da ne žali

Žali ali se ne kaje.

(utorak, 18. jun 2019, 13:13) - anonymous [neregistrovani]

Tipicno za njih

Izazovu rat negde gde nastrada hiljade civila pa onda kazu "we are sorry for the innocents". Nihov interes je jaci od bilo kog broja zrtava. Kada je nastradalo pola miliona dece tokom kampanje u Iraku na primedbu novinara Olbrajtova rece " da, ali isplatilo se" ? Bez komentara.

(utorak, 18. jun 2019, 13:11) - anonymous [neregistrovani]

Da li vam je žao?

Da li Vam je žao što ste nas gadjali osiromašenim uranijumom i što i dan danas naša deca ispaštaju? Da li Vam je žao što ste ubili malu Milicu i još mnoštvo nevinih života? Nemojte molim Vas o žaljenju!

(utorak, 18. jun 2019, 12:34) - anonymous [neregistrovani]

Gadjas civilni cilj namerno a onda zalis zrtve?

Svasta!

(utorak, 18. jun 2019, 11:52) - anonymous [neregistrovani]

Ništa

To ne vredi. Hteli ste da unistite jedan narod samo zato što nije dao da mu otmu deo svoje zemlje. Mi to nikad niti cemo oprostiti niti zaboraviti. Tzv. Kosovo za Vas je drzava za nas nije niti ce ikada biti i tačka.

(utorak, 18. jun 2019, 11:40) - anonymous [neregistrovani]

Licemerje!

I bezobrazluk!