Podrška Srbije vidljiva u brojnim opštinama u Republici Srpskoj

Premijerka Ana Brnabić sastala se u Banjaluci sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović. Sastanku je prisustvovao i predsednik Vlade RS Radovan Višković a razgovaralo se o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i regionu, kao i o realizaciji zajedničkih projekata iz različitih oblasti.

Cvijanovićeva je ocenila da je institucionalna saradnja Srpske i Srbije na izuzetno visokom nivou, te izrazila zadovoljstvo činjenicom da se započeti zajednički projekti realizuju predviđenom dinamikom.

Podrška Srbije, kako je navela, kao najznačajnijeg ekonomskog partnera, ali i oslonca za očuvanje i jačanje Srpske, vidljiva je u brojnim opštinama, kroz realizaciju velikog broja komunalnih i infrastrukturnih projekata, finansiranih sredstvima Srbije.

Ona je i ovom prilikom, u ime građana i institucija Republike Srpske, zahvalila rukovodstvu Srbije na konkretnim oblicima saradnje i podrške, te istakla da Srpsku i Srbiju vežu čvrsti politički i ekonomski odnosi uz visok nivo razumevanja.

Sagovornice su izrazile zadovoljstvo činjenicom da je gotovo u svim oblastima društvenog života postignut napredak u međusobnim odnosima, u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama, te istakle neophodnost daljeg jačanja veza, kako na institucionalnom, tako i na ekonomskom, kulturnom i obrazovnom planu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво