Vučić iznenađen reakcijom crnogorske vlade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na molbu Tanjuga da prokomentaše reakciju zvanične Podgorice na njegovu molbu da tamošnje vlasti ne podrže predloženi zakon o slobodi veroispovesti, rekao je da je iznenađen reakcijom Vlade Crne Gore jer se ni na koji način nije mešao u njihove unutrašnje stvari. Nije ih, kaže, ni savetovao, kako oni tvrde.

"Samo sam zamolio kao komšija i prijatelj da još jednom razmotre određene inicijative. Zamolio, jer su u pitanju inetresi srpskog naroda i srpske crkve", objasio je Vučić.

Rekao je da nikada nije imao problem kada su iz Podgorice ukazivali na položaj Crnogoraca u Srbiji, niti je imao problem ni kada su se brutalno mešali u naše unutrašnje stvari, u pitanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, kada iznose svoje stavove o rešavanju kosovskog problema koji je naš problem, a ne tiče se njih.

Dodao je da je ćutao i kada govore na međunarodnim forumima, i drže nam lekcije.

"Smatrao sam da je normalno da se izjasne. Ako je strašan problem u tome što sam izneo molbu, a tiče se srpskog naroda i srpske crkve, izvinjavam se svim uvređenim dušama, i mnogo mi je teško što sam ih povredio samo zbog jedne jedine molbe. Ne moraju da je usliše, ali ne moraju ni da menjaju smisao i značaj onoga što sam učinio i sebe da predstavljaju kao veliku žrtvu i junake, i neko ko je plod nečijeg tobože mešanja i savetovanja", dodao je on.

Njihovu poruku je, kaže, odlično razumeo i u skladu sa njom će se Srbija ponašati ubuduće.

"Hvala na velikom razumevanju i što su tako brzo uslišili moju molbi, i što su poslali tako snažan, jak i veoma hrabar odgovor. Veliko hvala Vladi Crne Gore na svemu tome", istakao je Vučić.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво