Vučić iznenađen reakcijom crnogorske vlade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na molbu Tanjuga da prokomentaše reakciju zvanične Podgorice na njegovu molbu da tamošnje vlasti ne podrže predloženi zakon o slobodi veroispovesti, rekao je da je iznenađen reakcijom Vlade Crne Gore jer se ni na koji način nije mešao u njihove unutrašnje stvari. Nije ih, kaže, ni savetovao, kako oni tvrde.

"Samo sam zamolio kao komšija i prijatelj da još jednom razmotre određene inicijative. Zamolio, jer su u pitanju inetresi srpskog naroda i srpske crkve", objasio je Vučić.

Rekao je da nikada nije imao problem kada su iz Podgorice ukazivali na položaj Crnogoraca u Srbiji, niti je imao problem ni kada su se brutalno mešali u naše unutrašnje stvari, u pitanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, kada iznose svoje stavove o rešavanju kosovskog problema koji je naš problem, a ne tiče se njih.

Dodao je da je ćutao i kada govore na međunarodnim forumima, i drže nam lekcije.

"Smatrao sam da je normalno da se izjasne. Ako je strašan problem u tome što sam izneo molbu, a tiče se srpskog naroda i srpske crkve, izvinjavam se svim uvređenim dušama, i mnogo mi je teško što sam ih povredio samo zbog jedne jedine molbe. Ne moraju da je usliše, ali ne moraju ni da menjaju smisao i značaj onoga što sam učinio i sebe da predstavljaju kao veliku žrtvu i junake, i neko ko je plod nečijeg tobože mešanja i savetovanja", dodao je on.

Njihovu poruku je, kaže, odlično razumeo i u skladu sa njom će se Srbija ponašati ubuduće.

"Hvala na velikom razumevanju i što su tako brzo uslišili moju molbi, i što su poslali tako snažan, jak i veoma hrabar odgovor. Veliko hvala Vladi Crne Gore na svemu tome", istakao je Vučić.

broj komentara 33 pošalji komentar
(petak, 14. jun 2019, 10:08) - Cane [neregistrovani]

Besan

Šta god rekli crnogorski funkcioneri svi znamo da njihov narod ne misli tako. Na vlasti se nalaze nabeđeni crnogorci. Narod ih mrzi. Zahvalio bih se predsedinku koji nas spaja sa našom braćom srbima.

(petak, 14. jun 2019, 09:47) - Natasa [neregistrovani]

Vucic

Svakoga dana smo sve uspešniji a uspeh nam niko ne oprašta!

(petak, 14. jun 2019, 08:47) - Deki [neregistrovani]

Mir

Ni Crnogorci nisu vise ko sto su bili i oni su sad veliki Evropljani

(petak, 14. jun 2019, 08:45) - Vukosav [neregistrovani]

Odg na šteta

A ko vas voli bogoti? Niko na ovome svijetu! Sa svima komšijama u regionu ste se sukobili i nanijeli mnogo zla a sada se čudite da vas niko ne voli!

(petak, 14. jun 2019, 08:39) - anonymous [neregistrovani]

re.Prijatelj)

Kakve smo vajde imali do sada od Zapada,prvo su nas bombardovali,unistili privredu,otimaju Kosovo,narod bez unistene privrede i svega ostalog bezi napolje a 2000 su dobili vlast koju su hteli.Nemoj molim te da pises bajke kad nam je sve zlo od njih i nikad oni nece nas tretirati kao napr Hrvate i druge ma koliko da im se dodvoravamo,a dodvoravamo im se stalno.Uostalom neformalno smo u NATO-u.Imamo NSPO,IPAP i SOFA potpoisane sporazume.Mislis da ljudi nisu upoznati.

(petak, 14. jun 2019, 08:28) - Srbija [neregistrovani]

Istina

Nikada nisam razumeo srpsku politiku. Crna gora je druga drzava i treba se i tako ponasati prema njoj. Bez nikakvih povlastica. Skolujmo svoje gradjane a naplatimo svima koji dodju da se Koluju pa i crnogorcima. A na more mozemo i u Grcku!

(petak, 14. jun 2019, 08:17) - anonymous [neregistrovani]

Pa ko je Crnogorac...nek je

Ko je Srbin naka je.....Ako hoce da isteraju Srpsku pravoslavnu crkvu i ratuju ko Ukrajinci protiv Rusa u ime Nato pakta....neka krenu.....šta mi tu mozemo.......osim da ih pobjedimo!!!!

(petak, 14. jun 2019, 07:02) - anonymous [neregistrovani]

Licno

Covek je u pravu, mi uvek krivimo druge a niko nije uz nas osim rusije i kine, i oni to rade samo radi interesa, Rusija da Nato ne bi došao ovde à Kina da bi imala svoj strateški položaj u evropi.

(petak, 14. jun 2019, 06:00) - anonymous [neregistrovani]

istina ziva

Dali je moguce da se Srbija mesa i dalje kod svih komsija oko nas, kakave politicare imamo boze sacuvaj, posle kazu ma neeeeee nismo mi, mi smo okej nego svi protiv nas, hahahahahah

(petak, 14. jun 2019, 05:38) - Beograd [neregistrovani]

Crna Gora

anonymous :Dok je Milo na vlasti u Crnoj Gori ništa nas ne sme iznenaditi.