Odloženo suđenje po tužbi Jeremića protiv Vučića

Početak suđenja po tužbi predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića protiv predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića odloženo je u Višem sudu u Beogradu do odluke Narodne skupštine o imunitetu predsednika Srbije, na koji se on, inače, nije pozvao.

Vuk Jeremić je tužio Aleksandra Vučića zbog izjave da je Jeremić šef međunarodne kriminalne grupe.

Pravni zastupnik Aleksandra Vučića, Dragan Palibrk, u izjavi novinarima je ukazao da je Jeremić tužbom tražio odštetu od 50 miliona dinara, što je, kako je istakao, nezapamćeno u domaćoj sudskoj praksi.

"Vučić nikada nije tužio političke protivnike, pa ni kada je bio opozicija", naveo je Palibrk.

Palibrk je istakao da je Viši sud postupio u skladu sa zakonom i po nalogu Apelacionog suda i da sada Narodna skupština treba da odluči da li će predsedniku Srbije biti uspostavljen imunitet.

Jeremić je novinarima rekao da smatra da je današnje odlaganje dokaz da je izvršna vlast u dominantnoj poziciji u odnosu na sudsku.

Dodao je da je predsednika Srbije tužio jer ga je, kako tvrdi, nazvao šefom međunarodne bande za šta, kaže Jeremić, nema nijedan dokaz.

''Vučić je rekao da je to čitao u novinama'', rekao je Jeremić.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво