Klinton i Olbrajtova u sredu u Prištini

Bivši američki predsednik i šef diplomatije Bil Klinton i Medlin Olbrajt prisustvovaće u sredu 12. juna obeležavanju 20 godina od ulaska NATO trupa na Kosovo, potvrđeno je danas u Prištini.

Bil Klinton i Medlin Olbrajt bili su na čelnim pozicijama američke administracije pre, tokom i posle bombardovanja SR Jugoslavije, čiji je povod bila kriza na Kosovu.

Klinton i Olbrajtova će u Prištini prisustvovati centralnom skupu obeležavanja godišnjice ulaska NATO trupa, a ne isključuje se ni njihovo obraćanje.

Prištinski mediji u najavi posete dva američka zvaničnika, navode da je Bil Klinton bio glavni akter u odluci da se bombarduje bivša Jugoslavija.

Ovo je četvrti put da Bil Klinton posećuje Kosovo od 1999. godine.

U Prištini su nakon sukoba trg i jedna od glavnih ulica dobili naziv Bila Klintona.

Na trgu u naselju Dardanija postavljena je i statua sa njegovim likom.

Obeležavanje godišnjice ulaska NATO vojnika na Kosovo organizuje se pod nazivom "Za našu slobodu".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво