Detaljni razgovori Dačića i Lavrova o Kosmetu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je, nakon sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom u Sankt Peterburgu, da su detaljno razmatrali situaciju na KiM uči sednice Saveta bezbednosti UN 10. juna.

Dačić je novinarima u Sankt Peterburgu, gde učestvuje na Međunarodnom ekonomskom forumu, rekao da je Lavrova detaljno upoznao sa planovima Srbije po pitanju KiM, kao i da je mu je šef ruske diplomatije rekao da Moskva apsolutno podržava Srbiju i da će ta podrška biti jasno izražena i na sednici SB UN u ponedeljak.

"Sastanak je bio veoma važan zato što se desio u vreme posle najnovijih dešavanja na KiM, posle incidenata i upada na sever KiM i napada na snage UN, to jest misiju UN i ruskog predstavnika Unmika, a uoči zasedanja SB na kome ću učestvovati u ponedeljak", rekao je Dačić.

Kaže da je upoznao Lavrova detaljno šta će Srbija raditi u narednim mesecima, "kakvi su naši stavovi, vezano za ovo najvažnije pitanje".

"Da smo mi spremni na kompromis, ali da albanska strana ne želi dogovor i kompromis, da stalno ide sa rušenjem svih dogovora, da ne želi da ispuni ono što je potpisala pre šest godina, da formira ZSO, ali ne želi ni da ukine takse, niti da poštuje obaveze da bezbednosne i oružane snage ne dolaze na sever KiM", rekao je Dačić.

Kada se tome, navodi, doda i napad na snage UN, to jest mirovne misije, vidi se da oni ne žele da dođu do bilo kakvog rešenja.

"Lavrov me je upoznao i sa ruskim stavovima, tim povodom konstatovali smo da postoji veoma dobra kooridnacija između naša dva rukovodstva i da Rusija apsolutno podržava Srbiju i da će ta podrška biti jasno izražena i na sednici SB UN u ponedeljak 10. juna", naglasio je Dačić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво