Dačić: Nisam uvredio Bendžamina Frenklina

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić navodi da porukom "Kosovo je Srbija" nije uništio novčanicu od sto dolara niti uvredio Bendžamina Frenklina, čiji se lik na njoj nalazi, već da je postupio u skladu sa suštinskom idejom tog američkog državnika, koji je imao i mudru poruku da "onaj ko ima strpljenja može imati šta hoće".

Ivica Dačić je to rekao za Sputnjik, povodom komentara ambasade SAD u Beogradu, koja je reagovala na njegovo učešće u internet izazovu pošto je na novčanici od sto dolara ćirilicom ispisao poruku "Kosovo je Srbija" i potpisao se.

Ambasada SAD u Beogradu prethodno je saopštila da bi "umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi "Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima".

"Srbija će se uvek boriti protiv svake poročne i lažne narko države i uvek ćemo težiti miru sa svim susedima. Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susednu kao što to neće činiti ni Amerika. I kao što to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učinio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije", odgovorio je Dačić.

Povodom pregovaračke bitke za buduću sudbinu Kosova i Metohije, ministar je podsetio na još jednu poruku velikog američkog naučnika i državnika koja glasi "Onaj ko ima strpljenja može imati šta hoće".

broj komentara 19 pošalji komentar
(petak, 07. jun 2019, 21:48) - anonymous [neregistrovani]

Gospodine Dacicu,

konacno prava stvar. Izvrsno!

(petak, 07. jun 2019, 14:47) - anonymous [neregistrovani]

bolje

Bolje da je na novcanici napisao da je tolika prosecna plata u Srbiji i to onih srecnika koji imaju neki posao.

(petak, 07. jun 2019, 14:33) - anonymous [neregistrovani]

Vizija

Nas ministar zeli da otvori svetu oci pisuci "Kosovo je Srbija" na novcanici... cirilicom? On ono kao.. pricaj Srpski da te ceo svet razume..

(petak, 07. jun 2019, 14:29) - anonymous [neregistrovani]

re: Samo strpljivo

Pa Srbi su i 1995 i 1999 sve prihvatili pa Ameri opet bombardovase, jos obecase kad se skine Milosevic da ce teci med i mlijeko, a oni 2004 priznase tzv. Kosovo. Dakle kako god okrenes, bio fin ili los prema njima oni tjeraju po svome, u tom kontekstu ''akcija'' i reakcija Dacica je na mjestu.

(petak, 07. jun 2019, 14:29) - Miki Jagodinac [neregistrovani]

Izbori

Ovo je dobar znak da ce izbori u Srbiji brzo. Dacic ne gresi od 1990.

(petak, 07. jun 2019, 14:23) - Miki [neregistrovani]

Strpljenje

Za to Franklinovo strpljenje je potrebna podrska NATO i CNN a ne Sputnjika i Rusije.

(petak, 07. jun 2019, 14:20) - Meho Rudo [neregistrovani]

Junak

Deder junace potpisi se na jednom dolaru ako smijes.

(petak, 07. jun 2019, 14:05) - Mickey M [neregistrovani]

Zasto

Zasto se nisi potpisao na novcanici od jednog dolara?
Na vrh one piramide?
U svetlonosinom oku?
Znam, to bi bilo vec previse i mnogo opasnije po diplomatske odnose sa USA i mozda bi nas opet bombardovali zbog toga.

(petak, 07. jun 2019, 14:03) - Teodora Lektora [neregistrovani]

Samo strpljivo

Finale ove priče o podvigu g. Dačića će se videti tek kad taj naš ministar zatraži američku vizu da bi još koji put govorio u Ujedinjenim nacijama.Ameri pamte ovakve podvige i na njih odgovaraju svojim sredstvima.Druga je stvar što mi nećemo voleti njihov odgovor, ali sad to nismo ukapirali, nego zdušno hvalimo izvedeni podvig.Nemam utisak da je sve ovo nama od koristi.

(petak, 07. jun 2019, 13:24) - anonymous [neregistrovani]

Stara Evropa

E moj ambadadoru,Srbiji ciji dio je i KiM je susjedna moja domovina Hrvatska.Vi reagirate ne u skladu 1244 koju ste potpisali.Vase citiranje Franklina je kao kad bi ja rekao da je Texas susjed SAD ili neka druga valjda savezna drzava a puno ste ih oteli i otudjili drugim zemljama.A to vam u civiliziranoj Evropi nece proci.To prolazi kod vas koji ste stari cca 200 godina ili malo vise.Nase crkve su pet puta starije od vase drzave SAD