Joksimović i Fabrici o Izveštaju EK i nastavku pregovora

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ambasadorima država članica EU i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem o poslednjem Izveštaju Evropske komisije i očekivanjima o nastavku pregovora.

Joksimovićeva je ispred Vlade Republike Srbije ponovila ocene o Izveštaju EK o napretku — "ukupno se konstatuje napredak u pristupanju, iako smatramo da je urađeno više nego što što je obuhvaćeno Izveštajem".

Posebno je naglasila da je u najvećem broju poglavlja konstatovan napredak.

Ukazala je da je vrlo važno što smo čuli stavove ambasadora država EU — sastanak sa šefom Delegacije EU i diplomatskim predstavnicima zemalja članica predstavlja jasan signal da je Srbija apsolutno otvrena i spremna za konstruktivnu debatu i razmenu mišljenja, što potvrđuje ozbiljnost naše zemlje kao kandidata.

Fabrici i ambasadori članica EU zahvalili su ministarki Joksimović na otvorenom i konstruktivnom razgovoru, a ministarka njima na spremnosti da čuju mišljenje i argumente Srbije.

Joksimovićeva očekuje da će se do kraja predsedavanja Rumunije Savetom EU otvoriti neka od poglavlja za koja smo spremni.

broj komentara 0 pošalji komentar