Rusija pokrenula istragu o prebijanju Krasnoščekova

Visoka poverenica za ljudska prava Ruske Federacije Tatjana Nikolajevna Moskalkova izjavila je u Beogradu da su nadležni organi njene zemlje pokrenuli istragu u vezi sa nedavnim prebijanjem njihovog državljanina, pripadnika Unmika Mihaila Krasnoščekova, tokom nedavne policijske akcije na severu Kosova.

Tatjana Nikolajevna Moskalkova je izrazila nadu da će isto učiniti i srpske kolege od kojih, kako je rekla, očekuje da će im pomoći u prikupljanju dokaza i pri utvrđivanju krivičnog dela svih koji su odgovorni za taj incident.

Činjenica da su oni koji su tukli Krasnoščekova znali da je on ruski državljanin govori da je reč o cinizmu prištinskih institucija.

Ocenila je i da su pripadnici kosovske policije tom prilikom delovali suprotno svim međunarodnim normama.

Potpredsednik Narodne skupštine Đorđe Milićević naveo je da ono što se dogodilo na severu KiM zaslužuje najveću osudu i ocenio da je to ugrožavanje ljudskih normi i međunarodnog prava.

Prema njegovim rečima, ono što se danas dešava na KiM je vrhunac političkog ludila, koje niko ne razume i to zato što su predstavnici prištinskih vlasti izgubili kompas i tlo pod nogama.

"Verujem i da njihovi mentori i oni čiji su oni čedo imaju neke crvene linije i verujem da će te takozvane prištinske vlasti vrlo brzo preći, ako već nisu prešli te crvene linije", rekao je Milićević.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 07. jun 2019, 09:35) - Dejan M [neregistrovani]

Potrebno

je pokrenuti istragu, i po potrebi edukovati neke male regije da ne mogu raditi šta hoće.

(četvrtak, 06. jun 2019, 21:50) - anonymous [neregistrovani]

kakva istraga

pa Krasnoščekov ce sve reci kako je bilo i kako je dobio batine i zbog cega.Nema se tu sta istrazivati kada postoji kod njih upravo onaj kojeg su prebili policajci kosovske policije.Naravno taj Krasnoščekov treba da kaze pravu istinu.

(četvrtak, 06. jun 2019, 20:53) - anonymous [neregistrovani]

Istraga ko istraga

Bitno kako će rezultate da iskoriste.