Prištinski poslanici u poseti jugu Srbije, traže pripajanje ''preševske doline'' Kosovu

Poslanici kosovske skupštine Arban Abraši i Nait Hasani posetili su Bujanovac i podržali ideju o referendumu o ujedinjenju opština na jugu Srbije Bujanovca, Preševa i Medveđe sa Kosovom i Metohijom i uključivanju tog pitanja u pregovore Beograda i Prištine.

"Mi podržavamo volju (albanskih) građana preševske doline iz 1992. i referendum koji izražava zelju za ujedinjenje ''doline'' sa Kosovom", rekao je Nait Hasani iz Demokratske partije Kosova, jedan od poslanika skupštine u Prištini koji su posetili opštine na jugu Srbije.

Abraši, poslanik opozicionog Demokratskog saveza Kosova, odgovarajući na pitanje novinara da li pitanje ujedinjenja tri srpske opštine sa većinskim albanskim stanovništvom treba uvrstiti u pregovore Beograda i Prištine, rekao je da "misli da ne postoji albanski poslanik koji se tome protivi".

Poslanici više stranaka prištinske skupštine su posetili Medveđu, nakon čega su se u Bujanovcu sastali sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Ragmijem Mustafom i predsednikom Opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem.

"Dobili smo podršku za naše zahteve za Kosovo i nadamo se da će skupstina Kosova da sledi dalje naše zahteve", kazao je Mustafa.

broj komentara 12 pošalji komentar
(četvrtak, 06. jun 2019, 18:25) - Srpstvo [neregistrovani]

Razgraničenje

Ma kako nije sramota Albance da traže Medveđu, kad ih tamo ima jedva 7-8%, možda ni toliko

(četvrtak, 06. jun 2019, 13:04) - anonymous [neregistrovani]

КиМ

Догодине у Призрену

(četvrtak, 06. jun 2019, 12:57) - anonymous [neregistrovani]

Imali ovaj narod glavu

Pa šta je ovo?Kako se ovo dozvoljava?Predsednik Srbije, koji u Narodnoj skupštini predstavlja Izveštaj o Kosovu i Metohiji, nam priča šta je on rekao, a šta je njemu i Ani odgovorio Junker.Naš predsednik se krije iza EU.Prioritet je naš suverenitet, a ne treba da nam bude cilj članstvo u EU, za koji dajemo svoju teritoriju.Ili neko misli da treba?Ili je i ovo deo šahovske partije, koju narod ne sme da zna, a koju vlast odlično igra, samo za koga?Jel Srbija postala "šaka pirinča koju pozoba svaka vrana koju donese vetar"?

(četvrtak, 06. jun 2019, 12:41) - anonymous [neregistrovani]

Ko ih je pustio?

Ko ih je pustio u Srbiju da promovisu ove ideje?

(četvrtak, 06. jun 2019, 12:26) - anonymous [neregistrovani]

Albanci

Ovi su trebali biti uhapseni po hitnom postupku dok su bili na teritoriji nase zemlje za ovakve izjave i dovodjenja ustava nase zemlje u pitanje.Zatvor i samo zatvor pa neka se usudi jos neko da dodje sa takvom namerom u nasu zemlju..Gde su nase nadlezne sluzbe bile?

(četvrtak, 06. jun 2019, 12:01) - anonymous [neregistrovani]

Razlika

E tu je razlika izmedju njih i nas. A to vise govoro o njima nego o nama.

(četvrtak, 06. jun 2019, 11:45) - anonymous [neregistrovani]

Ujedinjenje

I mi tražimo Skadar i Lesce pa sve do Drača da se ujedini sa Srbijom...

(četvrtak, 06. jun 2019, 11:01) - Markovljev [neregistrovani]

@Rampa

Nije problem što gradjani Srbije sa KiM idu u posetu gradjanima Srbije iz centralne Srbije.To je dobro.Nije dobro što gradjani Srbije iz Centralne Srbije uporno ruše Ustavni sistem Srbije a Javni tužioci policija i pravosudje ćute i ostavljaju ih na mestima na kojima su.To je problem.Teoretski.Kako neko može da predlaže prisajedinjenje oblasti sa albanskom većinom a ne prihvata to u obrnutom smeru?

(četvrtak, 06. jun 2019, 10:56) - anonymous [neregistrovani]

Dokle više ćutanje

Stvarno šta je bre ovo? Znači može da dođe ko god hoće i radi protiv ustava Srbije, i nikom ništa.

(četvrtak, 06. jun 2019, 10:53) - anonymous [neregistrovani]

Ujedinjenje

Sve ih poslati za Albaniju pa nek se tamo ujedinjuju.