Brnabić: Nastavićemo da stvaramo Evropu u Srbiji

Srbiji je potrebna evropska solidarnost, a umesto pesimizma politika nade, rekla je premijerka Ana Brnabić na Međunarodnoj konferenciji "Pričamo o Evropi – gradimo mostove" u Novom Sadu. Poručila je da reforme sprovodimo zbog nas samih i da ćemo Evropu nastaviti da stvaramo u samoj Srbiji.

Evropska unija je mirovni projekat u kome svi mogu da iskažu svoje sposobnosti. Za Srbiju Unija nema alternativu, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obraćajući se učesnicima konferencije pod nazivom "Pričamo o Evropi, gradimo mostove" koju je organizovala Fondacija "Konrad Adenauer".

"Evropska unija je ubedljivo najveći investitor i spoljnotrgovinski partner Srbije. Skoro dve trećine naše spoljnotrgovinske razmene obavlja se sa Evropskom unijom i istovremeno dve trećine svih stranih ulaganja u Srbiji dolazi iz zemalja članica Evropske unije", rekla je premijerka Brnabić.

Srbija na putu ka Evropskoj uniji reformiše brojne oblasti. Norbert Bekman Dirkes je naveo primer reforme lokalne uprave. To su mali, ali važni koraci, rekao je on.

"Danas imamo 16 otvorenih poglavlja na putu Srbije ka Uniji. To je dug put, na kome mora još da se radi. Bitno je i to što danas govorimo o Evropi u Srbiji", naglašava direktor Fondacije KAS Srbija i Crna Gora.

Članovi Beogradskog centra za ljudska prava prikazali su projekat sa svedočenjima migranata sa njihovog puta ka Evropi. Za mesto održavanja konferencije izabran je Novi Sad, čime su organizatori želeli da podrže grad za što bolje predstavljanje 2021. godine, kao "Evropske prestonice kulture".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи