Reagovanja na zahteve BNV-a

Povodom inicijative Bošnjačkog nacionalnog veća kojom se traži specijalni status Sandžaka, ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je Sulejmanu Ugljaninu da najpre pita Bošnjake da li su spremni da zbog njegove pohlepe uđu u sukobe i ratove. Ministar Branko Ružić izjavio je da sadržina dokumenta koji predlaže Ugljanin odiše ekstremističkim huškanjem s početka 90-ih godina.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je Sulejmanu Ugljaninu da najpre pita Bošnjake da li su spremni da zbog njegove pohlepe uđu u sukobe i ratove.

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), iza koga stoji Sulejman Ugljanin, pokrenulo je incijativu kojom se predviđa uspostavljanje specijalnog statusa za regiju Sandžak. 

"Neka pita svoje sunarodnike hoće li mu dati svoju decu da ih potroši u svom ludilu. Bošnjaci i Srbi u Raškoj oblasti žive dobro i u miru, brinu ih iste brige, raduju iste stvari, i pođednako ih plaše budale koje kada nisu ministri u Beogradu traže rat za njihovu fotelju", izjavio je Vulin komentarišući inicijativu BNV-a.

On je zatražio od tužilaštva da deluje i zaštiti mir i zakon zbog, kako je rekao, Bošnjaka i Srba, zbog sve naše dece.

"Što jedan lud pokvari hiljade mudrih ne mogu da isprave. Delujte silom zakona dok budala ne izazove silu po zakonu, a tada je kasno", poručio je Vulin u saopštenju.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da je sadržina dokumenta koji predlaže Sulejman Ugljanin veoma opasna i da odiše ekstremističkim huškanjem s početka 90-ih godina. 

"Bilo bi mu bolje da shvati da je i dalje zarobljen u tom vremenu, da je retrogradan, statičan, bez kreacije i sklon destrukciji, a možda u konkretnom slučaju i samodestrukciji", naveo je Ružić.

On je ocenio da "ovo nije nista više nego politički pamflet političkog davljenika željnog pažnje i besmislenog antidržavnog voajerizma".

Prema rečima Ružića, odlučio je da to izjavi u državi čije ophođenje prema manjinama hvali ceo svet i sve referentne međunarodne organizacije, u državi koja svojim zakonima i delima pokazuje da je tih 13 odsto stanovništva koji pripadaju nekoj manjini dragocenost ove zemlje.

"Tu dragocenost ne može devalvirati i urušiti dotični politički voajer, pritom ne vodeći računa o pripadnicima manjine kojoj i sam pripada, zastrašujući sve građane Srbije, ne poštujući ni Ustav ni zakone države u kojoj živi", poručio je Ružić.

Ministar u čijoj je nadležnosti i briga o manjinskim politikama, podseća i da Ugljanin nije imao ni približan stav prema državi i načinu na koji se ona ophodi prema manjinama dok je bio ministar u njenoj vladi.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 26. maj 2019, 14:04) - FORum LIvii [neregistrovani]

Britanci su opet iza svega

Sve je danas moguce. Zamislite "venecuelanski" scenario? Sulja proglasi nezavisnost koju odmah priznaju, prvo najveci a za njima ostali nasi prijatelji na evropskom putu. I MIlo bi se odrekao onih оpstina koje su Sulji na spiski zelja. On bi se zadovoljio samo мorem i da ga ne diraju. Njihova udarna pesnica nam je vec u komsiluku u punoj efektivi i vec vezba. Sta bi mi mogli tada da delamo? O tome sutra hitno Savet za nacionalnu bezbednost i Skupstina Srbije!!A Predsednik u Novi Pazar!