Srpska lista: Opozicija da pokaže odgovornost prema državi i Srbima na KiM

Srpski narod na Kosovu i Metohiji očekuje da će predstojeća sednica Skupštine Srbije biti prilika da se najširoj javnosti obelodani šta je sve naša država učinila po pitanju zaštite i opstanka Srba u južnoj srpskoj pokrajini, poručuju iz Srpske liste. Ističu da "laži Boška Obradovića i ostalih samozvanih lidera srpske opozicije ne mogu poništiti ono čemu smo svakoga dana ovde svedoci".

Srpska lista navodi da Srbi na KiM iz dana u dan, zato što su za to egzistencijalno zainteresovani, prate šta sve Srbija, nakon godina guranja kosmetskog pitanja pod tepih, čini da bi bio osiguran njihov opstanak na vekovnim ognjištima.

Dodaju da "čitava vojska Boška Obradovića ne bi mogla da lažima izbriše rezultate predsednika Vučića".

"Koliko Obradovićeva reč ovde znači svedoči i činjenica da Obradović ne bi ni lupom mogao da na Kosovu i Metohiji pronađe više od šačice ljudi koji su spremni da podrže suludu politiku dela srpske opozicije okupljene oko Obradovićevog šefa Dragana Đilasa", poručuju iz Srpske liste.

Dodaju da Srbi sa Kosova i Metohije očekuju od svih opozicionih političkih aktera u Beogradu da pokažu makar minimum odgovornosti prema svojoj državi.

"Da pokažu odgovornost i prema nama koji živimo na Kosovu i Metohiji, i da prestanu da na štetu sopstvenog naroda sebi pribavljaju jeftine političke poene, jer oni neće profitirati ovakvom gnusnom antisrpskom politikom, ali mogu ugroziti živote i opstanak Srba na Kosmetu", poručuju iz Srpske liste.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić istakao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić uživa apsolutnu podršku Srba sa KiM, a da "Vuka Jeremića treba da bude sramota za sva zlodela koja je učinio i sve laži koje ne prestaje da iznosi".

Rakić je u saopštenju naveo da je Jeremić "licemer koji je pokušao da sahrani Rezoluciju SB UN 1244 svojim diletantnim i glupim pitanjem Međunarodnom sudu pravde". 

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 27. maj 2019, 08:15) - Gordana [neregistrovani]

Rešenje

Opozicija bi trebalo da shvati da je Skupština mesto za rešavanje problema i trebalo bi da prisustvuje sednici Skupštine na kome će predsednik Vučić Izlagati materijal o rešenju pitanja KIM-a.

(nedelja, 26. maj 2019, 18:57) - anonymous [neregistrovani]

Ugledajte se na ............ Ameriku

U toj zemlji postoje 2-vecinske partije -- Republikanska i Demokratska. Kada su u pitanju unutrasnje stvari imate osecaj da jedni drugima vade "oci" ali kada je u pitanju spoljna politika i interes drzave, tu pogovora nema -- svi su isti i svi su zajedno. Ako se narodu nesto ne dopada, kulturno sacekaju 4-godine i biraju nove predstavnike bez neke huke, buke po ulicama. Interesuje me kad ce ovako nesto da se primeni i kod nas ili mi mislimo da smo uvek najpametiji?

(nedelja, 26. maj 2019, 16:43) - Milek [neregistrovani]

Jedinstvo

Što se tiče KiM tu treba da budemo jedinstveni i složno da delujemo, a ne da se delimo na stranke.

(nedelja, 26. maj 2019, 15:17) - anonymous [neregistrovani]

Tako je

Kad je opozicija znala da pokaze bar malo odgovornosti? Nikad.