Stranka slobode i pravde: Kosovo za dnevnopolitičke svrhe

Stranka slobode i pravde saopštila je da je "histerična reakcija Marka Đurića, na Deklaraciju o pomirenju srpskog i albanskog naroda koju je SSP juče predstavila, dokaz da režim kosovski problem koristi samo za dnevnopolitičke svrhe".

"Histerična reakcija Marka Đurića na Deklaraciju o pomirenju srpskog i albanskog naroda, Đurića u čijem mandatu je od države Srbije na Kosovu i Metohiji ostalo samo nekoliko mobilnih telefona u koje stranački aktivisti viču Aco, Srbine, još jedan je dokaz da ovaj režim problem južne srpske pokrajne koristi isključivo u dnevnopolitičke svrhe", navodi se u saopštenju.

"Da nije tako, u proteklih sedam godina bi oni koji su pregovarali sa predstavnicima Prištine predstavili jasan plan i za njega tražili podršku Narodne skupštine. Umesto toga, mi smo svedoci tabloidnih ratova i ludila koje se manifestuje u freskama oslikanim vozovima i anticivilizacijskim taksama koje uvode Vučićevi koalicioni partneri", navodi SSP.

Kako se ističe, građani od poteza Beograda i Prištine imaju samo štetu, bez obzira da li su Albanci ili Srbi. "Naša obaveza je da poštujući Ustav omogućimo svim građanima Srbije životni standard kakav imaju ostale države Evrope", smatra SSP. 

"Mi u Stranci slobode i pravde smo ubeđeni da je preduslov bilo kakvog održivog rešenja i boljeg života pomirenje dva naroda. To je suština Deklaracije koju smo usvojili", kaže se u saopštenju SSP.

"Pozivamo predstavnike vlasti da javnosti prezentuju njihov "superiorni plan" , ali i da javno pročitaju Deklaraciju o pomirenju dva naroda i na taj način omoguće građanima Srbije da sami procene koji je pravi put za rešenje kosovskog problema", navodi se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar