Stranka slobode i pravde: Kosovo za dnevnopolitičke svrhe

Stranka slobode i pravde saopštila je da je "histerična reakcija Marka Đurića, na Deklaraciju o pomirenju srpskog i albanskog naroda koju je SSP juče predstavila, dokaz da režim kosovski problem koristi samo za dnevnopolitičke svrhe".

"Histerična reakcija Marka Đurića na Deklaraciju o pomirenju srpskog i albanskog naroda, Đurića u čijem mandatu je od države Srbije na Kosovu i Metohiji ostalo samo nekoliko mobilnih telefona u koje stranački aktivisti viču Aco, Srbine, još jedan je dokaz da ovaj režim problem južne srpske pokrajne koristi isključivo u dnevnopolitičke svrhe", navodi se u saopštenju.

"Da nije tako, u proteklih sedam godina bi oni koji su pregovarali sa predstavnicima Prištine predstavili jasan plan i za njega tražili podršku Narodne skupštine. Umesto toga, mi smo svedoci tabloidnih ratova i ludila koje se manifestuje u freskama oslikanim vozovima i anticivilizacijskim taksama koje uvode Vučićevi koalicioni partneri", navodi SSP.

Kako se ističe, građani od poteza Beograda i Prištine imaju samo štetu, bez obzira da li su Albanci ili Srbi. "Naša obaveza je da poštujući Ustav omogućimo svim građanima Srbije životni standard kakav imaju ostale države Evrope", smatra SSP. 

"Mi u Stranci slobode i pravde smo ubeđeni da je preduslov bilo kakvog održivog rešenja i boljeg života pomirenje dva naroda. To je suština Deklaracije koju smo usvojili", kaže se u saopštenju SSP.

"Pozivamo predstavnike vlasti da javnosti prezentuju njihov "superiorni plan" , ali i da javno pročitaju Deklaraciju o pomirenju dva naroda i na taj način omoguće građanima Srbije da sami procene koji je pravi put za rešenje kosovskog problema", navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара