Đurić: Haradinaj da prihvati stvarnost, Kosmet je deo Srbije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj treba da prihvati stvarnost da je Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija deo Republike Srbije, a Srbija je spremna za sporazum kojim će AP KiM garantovati najviši stepen autonomije, u skladu sa evropskim i svetskim standardima.

Marko Đurić navodi da je Srbija država i Albanaca sa Kosova i Metohije i da je zato potrebno međusobno poštovanje i uvažavanje.

"Takođe, spremni smo da garantujemo brojna ljudska prava, uključujući pravo na upotrebu jezika i pisma za žitelje albanske narodnosti u našoj južnoj pokrajini, obrazovanje na maternjem jeziku i mnogo šta drugo. Srbija je država i Albanaca sa Kosova i Metohije i potrebno nam je međusobno poštovanje i uvažavanje", istakao je Đurić, saopštila je Kancelarija za KiM.

Prema njegovim rečima, Srbija, uključujući Kosovo i Metohiju, je jedno društvo i to je realnost koju u Prištini konačno treba da prihvate.

"Dve godine Haradinaj gazi sve sporazume i dogovore i čini apsolutno sve da sruši dijalog Beograda i Prištine. I to čini pred očima celog sveta", istakao je direktor Kancelarije za KiM u saopštenju.

Dodaje da danas Priština veoma loše glumi želju za sporazumom, plasirajući ideje koje su van kontakta sa stvarnošću u Srbiji, čiji je Kosovo i Metohija sastavni deo. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво