Srbi sa Kosmeta sa Vučićem, kakva su očekivanja

Predsednik Aleksandar Vučić sastaje se danas sa političkim predstavnicima Srba. Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović rekao je za RTS da će na sastanku potvrditi jedinstvo između državnog vrha i Srpske liste.

Uoči sednice parlamenta o situaciji na Kosmetu, predsednik Srbije razgovaraće sa političkim predstavnicima Srba sa KiM.

Sastanak u Palati "Srbija" prvi je koji se održava nakon pobede Srpske liste na izborima za predsednike četiri opštine na severu pokrajine.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović rekao je za RTS da će na sastanku potvrditi jedinstvo između državnog vrha i Srpske liste.

Kako kaže, sastanak je potvrda da će i dalje da komuniciraju i dogovoraju sve naredne političke poteze sa Vučićem i Vladom Srbije, jer "tako možemo da se odupremo jednostranim merama koje dolaze iz Prištine".

"I dalje imamo 100 odsto takse, došao je na red sud za ratne zločine i na nama je da se borimo i radimo i da sve što radimo, radimo u saglasju sa našom vladom", kaže Popović.

Poslednji incident u Gračanici zabeležen je u aprilu. Prema njegovim rečima, bezbednosna situacija je promenljiva. Preko noći se dese incidenti i sve se promeni, rekao je on.

"Ono što je na nama je da prevetivno delujemo, imao sam sastanke sa Kforom i policijom, pokušavamo da to predupredimo - to sve zavisi od bezbednosnih struktura, i na nama je da insistiramo da svi počinioci koji se bave kriminalom budu uhaošeni", rekao je Popović i dodao da njihovo insistiranje nekada ima uspeha.

Nailazimo donekle na razumevanje bezbednosnih struktura, ali nismo zadovoljni kako to ide, kaže Popović i ističe da će predsednici opština i dalje raditi na tome.

"Zabrinuti smo zašto međunarodna zajednica ćuti i ne upozorava bezbednosne strukture", uakzao je predsednik Opštine Gračanica.

Sastanak Vučića i predstavnika Srba održava u 11 sati uz prisustvo direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

U Skupštinu Srbije stigao je izveštaj o Kosovu i Metohiji koji će u ponedeljak poslanicima predstaviti predsednik Srbije.

Srbija je odlučna da nastavi pregovore sa Prištinom čim se za to stvore uslovi i nema nameru da odustane od svog mirnog pristupa rešavanju problema na KiM, navodi se u Izveštaju o pregovorima između Beograda i Prištine od 2013. do maja 2019. godine.

broj komentara 8 pošalji komentar
(subota, 25. maj 2019, 08:03) - Nikoletka [neregistrovani]

Sastanak

Jake mere su odgovor na sve ono sto Pristina radi pislednjih meseci

(petak, 24. maj 2019, 19:56) - hugenotio [neregistrovani]

deki@gmail.com

Dogovor sa nasima,pa da vidimo kako ce teci realizacija dogovorenog.

(petak, 24. maj 2019, 16:46) - anonymous [neregistrovani]

Tako je

Sada kada su se konacno uverili da je predsednik sa njima i uz njih, mada su donekle to i znali, sada je sve mnogo lakse.

(petak, 24. maj 2019, 12:09) - Ana [neregistrovani]

Resenje

Vlada Srbije brani interese Srpskog Naroda na KIM.Prioritet je da se sacuva mir.Boricemo se da nas narod na KIM opstanu.Ja se nadam da ce Predsednik Srbije naci nacin da spreci sukobe na KIM.

(petak, 24. maj 2019, 09:42) - Milan [neregistrovani]

Jedinstvo

Srbija je pokazala da moze da bude jedinstvena, a to je jedini nacin da se sacuva Kosovo i Metohija .

(petak, 24. maj 2019, 09:40) - Ivke [neregistrovani]

Nada

Надам се "бољем сутра" за наш народ на КиМ-у. Приштина је претерала са такасама. Директно угрожавају наше производе и коришћење истих.

(petak, 24. maj 2019, 08:39) - Miki [neregistrovani]

Kosovo

Predsednik se trudi svim silama da osigura trajni mir i stabilnost

(petak, 24. maj 2019, 08:34) - Nina [neregistrovani]

kosarka.samo@gmail.com

Izuzetno bitan sastanak sa Srbima sa Kosova...