Gojković: Izveštaj o KiM javno dostupan, debata sadržajna

Izveštaj o Kosovu i Metohiji biće javno objavljen, tako da će svi poslanici i mediji moći da se upoznaju s njim do sednice u ponedeljak, izjavila je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ocenivši da će njoj prisustvovati oni koji osećaju odgovornost prema svojim biračima i koji imaju političke stavove po pitanju KiM.

Na konferenciji za medije u Skupštini, Maja Gojković je dodala da očekuje da će debata biti sadržajna i da će trajati dugo, navodeći da će prvi govoriti i predstaviti izveštaj o situaciji na KiM i dijalogu između Beograda i Prištine od 2013. do 2019. godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ona je rekla da će posle izgalanja predsednika Vučića svi šefovi poslaničkih grupa i poslanici imati priliku da komentarišu izveštaj Kancelarije Vlade Srbije za KiM i da iznesu svoje stavove.

Maja Gojković rekla i da je Kancelarija za KiM obavestila da će danas predati skupštini izveštaj i dodala da se on odnosi na dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

Izveštaj će, dodala je, biti dostupan svim poslanicima, a biće objavljen i javno, tako da će do početka sednice svi zaintresovani moći da se upoznaju s tim dokumentom.

"Time će se ispuniti uslovi da se poslanici detaljno upoznaju sa ovim sadržajnim izveštajem i s tokom pregovora između Beograda i Prištine", rekla je predsednica srpske skupštine.

Ocenila je da oni koji unapred govore da neće doći na sednicu u ponedeljak, 27. maja, sakrivaju činjenicu da je danas politička hrabrost i mudrost da se ima stav o Kosovu i Metohiji.

"Sednica u ponedeljak u 16 časova" 

"Možda nemaju šta da kažu, pa im je lakše da napadnu one koji imaju, a neki od njih žele da sakriju da su ih poslanici napustili dok su oni bili van parlamenta", rekla je Maja Gojković.

Podsetila je da će sednica početi u 16 časova i ukazala da prema poslovniku svi koje pozove predsednica skupštine imaju pravo da se obrate u parlamentu i da učestvuju u dijalogu.

"Smatram da je ovo izuzetno važna sednica za Narodnu skupštinu i pozivam sve poslaničke grupe da učestvuju", rekla je Gojkovićeva.

Ona je navela da pojedini poslanici traže izgovore da na sednicu ne dođu, međutim, ubeđena je da oni svojim biračima duguju da dođu u ponedeljak, 27. maja, u Dom narodne skupštine da iznesu svoje stavove o važnom pitanju.

"Ako u ponedeljak ne dođu i ne ucestvuju u izuzetno važnoj raspravi, onda pokazuju da im nije važno šta građani Srbije misle i da im nije važno pitanje KiM, kao i da im je u ovom trenutku važnije ko će sedeti u REM-u", rekla je Maja Gojković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво