Protest protiv dolaska SzS na KiM u Gračanici

Ispred Doma kulture Gračanica danas se okupila grupa građana koja je protestvovala pred najavljeni dolazak predstavnika Saveza za Srbiju na KiM, gde je trebalo da se sastanu sa lokalnim opozicionim predstavnicima i simpatizerima SZS.

Građani, njih oko 50, nosili su transparente na kojima je pisalo "savez za lični interes", "Savez za pljačku", "Ovde mi živimo", prenosi KoSSev i dodaje da su većina okupljenih zaposleni u opštini Gračanica i državnim institucijama.

Jedan od okupljenih rekao je da su se okupili, jer su protiv onoga što Srbima na KiM najmanje treba u ovom trenutku, odnosno protiv razbijanja jedinstva i podela u srpskoj zajednici što, kako je rekao, SzS radi.

Građani su se, kaže on, samoinicijativno, a ne organizovano okupili ispred Doma kulture.

KoSSev prenosi i da su predstavnici SzS, među kojima su Dragan Đilas i Rada Trajković, promenili lokaciju i otišli na Gazimestan, kod Spomenika kosovskim junacima, gde je novinarima bilo zabranjeno da snimaju skup.

KoSSev je uspeo da porazgovara kratko sa jednim od lidera SzS-a, Draganom Đilasom, koji je saopštio da lider Dveri, Boško Obradović nije uspeo da dođe sa delegacijom iz Beograda, jer mu kosovske vlasti nisu dozvolile ulazak, što je Đilas okarakterisao i kao delovanje dela kosovskih i srpskih vlasti.

Dveri su saopštile da je Obradović zadržan na administrativnom prelazu Jarinje, a on tvrdi da je ova zabrana dogovor Beograda i Prištine, jer se danas u Gračanici formira SzS – Savez za KiM.

Delegacija Dveri sa narodnim poslanikom Marijom Janjušević i predsednikom gradskog odbora Dveri Beograd Jugoslavom Kiprijanovićem je nastavila putovanje za Gračanicu, bez Obradovića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи