Marko Đurić: Velika pobeda Srba na KiM

Srpski kandidati u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije ostvarili su danas ubedljivu pobedu, kaže Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Đurić je istakao da je Srpska lista i u Kosovskoj Mitrovici, i u Leposaviću i u Zvečanu i u Zubinom potoku ostvarila, i u apsolutnim brojevima i pojedinačno kao politička organizacija Srba na KiM, veći i bolji rezultat nego 2017. godine.

Marko Đurić je rekao da je ovo velika pobeda Srba na KiM, veliki uspeh u borbi za jedinstvo sa državom Srbijom i u borbi za jedinstvo same države Srbije.

"Naši ljudi, naši sunarodnici na Kosovu i Metohiji svojim glasovima sačuvali su svoja ognjišta, pokazali su odgovornost prema državi Srbiji i beskrajnu ljubav i spremnost da se i u nemogućim uslovima prepoznaju šta je odgovorna i ozbiljna politika koju su danas podržali", naveo je Đurić.

Prema njegovim rečima, ovo je propast i neuspeh onih koji su pozivali na bojkot ovih izbora, nekih neodgovornih političkih činilaca u Srbiji i propast nastojanja Prištine da kandidujući Albance u sredinama u kojima preko 90 odsto građana čine ljudi srpske nacionalnosti, preuzmu kontrolu nad severom.

"Večeras se kao retko kad potvrdila poslovica da 'Samo sloga Srbija spasava'", naveo je Đurić.

Đurić je čestitao svim sunarodnicima i sugrađanima uspeh na izborima.

"Čestitam svim kolegama koji su samopregorno radili da pomognu našem narodu na KiM. Nastavićemo da se borimo, nema opuštanja. Ova pobeda je nova odgovornost da se radi još više i bolje", zaključio je Đurić.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво