Čelično prijateljstvo Srbije i Kine

Kinu i Srbiju povezuje čelično prijateljsvo, razumevanje između dve zemlje i podrška u pitanjima od nacionalnog interesa, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović posle sastanka sa Džao Kedžijem, prvim kineskim ministrom javne bezbednosti koji je došao u Srbiju.

Ministar Nebojša Stafanović upoznao je kolegu iz Kine sa stanjem bezbednosti u zemlji, a dve države sarađivaće u oblasti visokotehnološkog kriminala, borbi protiv organizovanog kriminala, narkotrafikinga, sajber kriminala, ali i terorizma.

Potpisana su tri dokumenta o saradnji u oblasti unutrašnjih poslova.

"Mi smo danas potpisali sporazume koji će, između ostalog, omogućiti bolju komunikaciju između kineskih građana i turista koji se nalaze na teritoriji Srbije i naših vlasti, i koji će omogućiti da zajedničke patrole Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine i Ministarstva unutrašnjih poslova budu prisutne u Beogradu tokom letnjih meseci, tokom turističke sezone i da budu na usluzi i velikom broju kineskih građana koji ovde dolaze kao turisti", rekao je Stefanović.

Kineskim ministar javne bezbednosti Džao Kedži kaže da su spremni da dalje prodube saradnju u oblasti bezbednosnih poslova "Pojas i put", borbe protiv terorizma i transnacionalnog kriminala.

"Uložićemo napore za podizanje nivoa saradnje u sprovođenju zakona i bezbednosti, kako bi se zaštitili i pratili ekonomsko-trgovinska saradnja i razmena ljudskih resursa", istakao je Kedži.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво