DS, ZZS i SDS se ujedinili u jedinstvenu stranku

Demokratska stranka, Zajedno za Srbiju i Socijaldemokratska stranka ujedinile su se u jedinstvenu DS.

Tri stranke objavile su ujedinjenje na skupu u "Kombank dvorani" pod sloganom "Demokrate zajedno", na kojem su se obratili Nebojša Zelenović, Aleksandar Ivanović i Zoran Lutovac.

Na početku skupa pročitan je Proglas o ujedinjenju u kome se navodi da je potrebno ujedinjenje demokratskih snaga na jasnoj ideološkoj platformi.

U proglasu se navodi da je cilj, između ostalog, borba za evropske vrednosti, vladavinu prava, nezavisno sudstvo, poštovanje zakona, uredenjen pravni ambijent, dobrosusedske odnose, mir u regionu...

Lutovac je rekao da će vrata "nove" Demokratske stranke biti otvorena i za druge partije, udruženja, pokrete, i pojedince, kako bi se realizovalo najšire moguće okupljanje, odnosno jaka politička organizacija, koja će se zalagati za demokratske vrednosti.

"Ujedinjujemo se danas, mi ovde prisutni, ali otvaramo vrata i svima onima koji žele da se bore sa nama za pravedniju i bolju Srbiju, za solidarnost, slobodu i demokratiju", naveo je Lutovac.

Predsednik "Zajedno za Srbiju" i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da je potrebna snažna DS koja bi dobila mandat građana.

"Sve je u našim rukama", uveren je Zelenović, samo, kaže, treba da se "vrati samopouzdanje naciji".

"Siguran sam da ćemo ubrzo imati desetine novih lidera koji će izmeniti lice naše političke scene", rekao je gradonačelnik Šapc.

Najavio je veliku kampanju koja treba da naparvi mrežu od 50.000 volontera, entuzijasta koji veruju u vrednosti DS.

"Ovako organizovana politička sila će omogućiti održavanje poštenih izbora i ovako ćemo sprečiti krađu glasova i odbraniti normalnost u Srbiji", zaključio je Zelenović.

"Nećemo učestvovati na izborima, ukoliko nisu fer, nećemo učestvovati u radu državnog i lokalnih parlamenata dok se ne stvore uslovi za normalan rad tih institucija", naglasio je Zelenović.

Kako je rekao, to su teške odluke, ali neophodne, kao što je bilo neophodno napraviti savez sa veoma različitim strankama i Sporazum s narodom.

Ujedinjenju su prisustvovali i predsednik SDS-a Boris Tadić, jedan od osnivača DS-a Dragoljub Mićunović, bivši predsednik DS-a Dragan Šutanovac, nekadašnji funkcioner, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i drugi. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се