Petković pozvao Srbe sa KiM da masovno izađu na izbore

Pomoćnik direktora kancelarije za KiM Petar Petković pozvao je srpski narod na KiM da masovno izađu na izbore i glasaju za Srpsku listu, jer je ona garant opstanka srpskog naroda na KiM.

Petković je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a rekao da su današnji izbori u četiri opštine na severu KiM referendumski, jer na njima srpski narod odlučuje za ili protiv svoga opstanka na KiM.

Petković je rekao da Priština konstantno vrši pritiske na Srbe i da je kampanja srpskih kandidata rađena u strašnim uslovima. "Usvajanje rezolucije o navodnim srpskim zločinima je vrsta pritiska u oči izbora", rekao je Petković.

Petković koji je nedavno boravio na KiM kaže da je srpski narod bez obzira na te pritiske odlučan da se bore za sebe.

"Vlasti u Prištini imaju svoje kandidate, a kandidati Samoopredeljenja se direktno zalažu za Veliku Albaniju i nije isto da li će da pobede srpski ili albanski kandidati koji žele da srpski narod bude proteran sa KiM", naglasio je Petković.

Zbog toga, kako kaže Petković, današnji dan treba da prođe u miru i demokratskoj atmosferi jer incidenti odgovaraju samo Prištini.

"Današnji izlazak na izbore treba da bude masovan, jer ovo je referendumska odluka o opstanku Srba na KiM. Srbi su odlučni da pokažu požrtvovanost da se bore i opstanu na KiM", rekao je Petković.

Pomoćnik direktora kancelarije za KiM je rekao da je Srpska lista garant opstanka Srba na KiM koja sve odluke donosi u dogovoru sa Beogradom.

Srpska lista i država Srbija sa milionima uloženih sredstava su pokazatelj da država želi da sačuva KiM, a sprski narod s druge strane treba danas da pokaže svoju odgovornost i da masovno izađu i glasaju za Srpsku listu.

"Srpska lista je garant opstanka srpskog naroda na KiM, ali i nastavka onog investicionog ciklusa Vlade Srbije, gde posle 40 godina kreće ekonomska obnova u srpskim sredinama na KiM, Srpska lista je garant da će Vlada biti prisutna na KiM", naglasio je Petković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво