Uoči izbora na Kosmetu

U Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću sutra su vanredni izbori za predsednike opština.

Za sada nema indicija da bi na Kosmetu moglo da se dogodi nešto što bi narušilo izborni proces, ali stanje na Kosovu je specifično po tome što zna da bude izuzetak od pravila.

Kandidate za predsednike imaju Srpska lista, Demokratska partija Kosova i pokret Samoopredeljenje.

Na predizbornim skupovima predstavnici Srpske liste su zbog vanrednih okolnosti, pozvali birače da odgovore što masovinijim izlaskom.

Sličan poziv biračima uputio je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

"Nadaju se da će braća Peci i Čauši preuzeti vlast umesto Srba u srpskim sredinama. Zato ja kažem sada svima kojima je na srcu i Zvečan i Kosovska Mitrovica, i Zubin Potok i Leposavić i naša prelepa Banjska, Kopaonik, sva blaga koja imamo tamo, treba da znaju da su to izbori na kojima se brani direktno opstanak Srbije i srpskih interesa", rekao je Đurić.

Kandidati Srpske liste su Goran Rakić u Kosovskoj Mitrovici, Srđan Vulović u Zubinom Potoku, Vučina Janković u Zvečanu i Zoran Todić u Leposaviću.

Marku Đuriću Priština nije odobrila posetu severu Pokrajine. Iz kosovskog Ministarstva spoljnih poslova kažu da zahtev nije stigao tokom radnog dana i da je to pravilo ustanovljeno Briselskim sporazumom.

Biračka mesta će biti otvorena u sedam časova ujutru. OEBS će tehnički asistirati prilikom glasanja, a pravo glasa u četiri opštine na severu ima blizu 60.000 birača.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се