Trifunović: Propovedaćemo po trgovima

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je danas, na sednici skupštine partije, da samo slobodni ljudi mogu da spasu Srbiju od tiranije, a da će centar njihovih aktivnosti biti briga o ljudima.

Srbija je u stanju "moralne bede", rekao je Trifunović i poručio da se taj "majndset" mora promeniti, a učesnicima skupštine poručio da će morati, kao prvi hrišćani, "propovedati po trgovima, bunarima, katakombama".

Trifunović je rekao da su PSG-u potrebni kvalitetni ljudi, koji će svojim znanjem doprineti pokretu i Srbiji, a da je cilj ovog udruženja da Srbija izgleda kao zemlje u koje se Srbi iseljavaju.

Na skupštini PSG-a je usvojena i deklaracija u kojoj je između ostalog navedeno da će se zalagati za demokratsko društvo u punom kapacitetu, primenu Ustava bez presedana, onemogućavanje svake eksploatacije, ravnopravnost manjina i manjinskih grupa kao i državu koja prepoznaje značaj kulture i gaji dobre odnose sa susedima.

Skupštini su, pored ostalih, prisustvovali Aleksandar Baljak, Goran Marković, Danica Popović, Dragan Velikić, Borka Pavićević, Ratko Božović, Vlado Georgijev i Srbijanka Turajlić.

broj komentara 0 pošalji komentar