Selaković: Brutalne laži "Vijesti" o susretu sa vladikama

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković odbacio je danas kao najbrutalnije laži i neistine navode u tekstu crnogorskih "Vijesti" pod naslovom "Sukob Amfilohija i Vučića oko državnog udara".

"To su najbrutalnije i najmonstruoznije laži i neistine koje je ikada iko mogao da objavi, a pogotovo kada je u pitanju odnos naše države, države Srbije i SPC", poručio je Selaković u izjavi za Tanjug.

Rekao je da je u obavezi da reaguje kao čovek koji je prisustvovao sastanku predsednika Republike sa vladikama i članovima Svetog arhijerejskog Sabora i kao neko ko je predsednikov blizak saradnik navodeći da ne pamti da je ikada pročitao brutalnije i veće laži objavljene o jednom događaju čiji je bio svedok, a kome, kako navodi, može da posvedoči još oko 50 ljudi koji su bili prisutni.

Prema Selakovićevim rečima, u tom tekstu gotovo da ne postoji nijedan jedini pasus, nijedna rečenica u kojoj nema laži, u kojoj nema neistine.

"A istina je potpuno suprotna od onoga što je u tom tekstu navedeno. Istina je da je predsednik Vučić došao da razgovara sa vladikama naše crkve i patrijarhom, da je nekoliko najmanje pet puta u toku toga sastanka rekao da je došao ne da bilo šta traži, već naprotiv da odgovara na njihova pitanja, da razmenjuje argumente i govori o poziciji naše države po pitanju najvažnijeg državnog pitanja, a to je Kosovo i Metohija", ukazao je Selaković.

Napominje da vladike nisu bile jedinstvene u svom stavu i da su nastupali sa drugačijim pitanjima, sa drugačijim stavovima, ali, kako kaže, "daleko od toga da je tu bilo gluposti koje su pomenute, kao što je mahanje nekim papirima iz tajnih, odnosno službi bezbednosti, da je tu bilo povišavanja tona ili prozivki po onim osnovama koje su navedene u ovom tekstu".

Selaković objašnjava da je istina da je predsednik Vučić od papira izvadio Rezoluciju 1244 i pravilno je citirao, jer se pokazalo da oni koji su je citirali nisu u njenu sadržinu upućeni ili verovatno nisu ni pročitali.

Takođe, kako navodi, predsednik Vučić je od papira vadio i Briselski sporazum, jer je neko od prisutnih rekao da je Briselskim sporazumom ukinuta svaka srpska škola, svaka ambulanta, ili svaki vrtić na Kosovu južno od Ibra.

"To je potpuno netačno pa ih je argumentima, onim što piše u Briselskom sporazumu uveravao u potpuno suprotno, kao i izveštajem o tome koliko je država Srbija od 2014. godine kada je Vučić postao predsednik Vlade ulagala i koliko ulaže u Kosovo i Metohiju, a u cilju da održi na KiM i naš narod i našu crkvu i na određeni način preko njih i prisustvo naše države", prenosi Selaković.

On ističe da je sve ostalo što je rečeno u ovom tekstu pisano očigledno sa ciljem da svađa srpsku državu i srpsku crkvu, da seje razdor među onima koji treba da budu jedinstveni kada se borimo protiv onoga teškog bremena koje je nasleđeno iz prošlosti.

"A najžalosnije je što ovakvi tekstovi upravo dolaze od Đilasa i Đilasovog kuma, onih koji bi da iskoriste i srpsku crkvu u obračunu sa politikom koja im je oduzela ogromne privilegije, koja im je onemogućila da na vlasti stiču po 500 miliona evra prometa svojih firmi dok obavljaju visoke državne funkcije i da na takav način pune svoje džepove, lično se bogate, apsolutno ne mareći ni za interese naroda ni za interese države", ocenio je Selaković.

On je rekao i da upravo zbog takvih ljudi, koji su na takav način zloupotrebljavali i državu, koji na ovakav način žele da zloupotrebaljavaju i crkvu "imamo dodatne motive da se borimo za Srbiju u kojoj ćemo se baviti i njenom privredom, u kojoj ćemo se baviti standardom naših građana, u kojoj ćemo se baviti boljim položajem naše države i u regionu i u inostranstu, kako bismo najteža pitanja i najteže probleme rešavali na najbolji mogući naćin".

Vijesti su objavile tekst pozivajući se na neimenovane izvore prema kojem je na Saboru preovlađivala svađa, optužbe uz navodno "mahanje" podacima tajnih službi koji kompromituju pojedine vladike.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво