LDP: Odluka o problemu Kosova nije tapija SPC

Srpska pravoslavna crkva mora da prestane da se na najdirektniji način meša u političke odluke i da svojom isključivošću dodatno otežava poziciju Srbije u pregovorima sa kosovskim Albancima, navodi LDP.

Mitomanija koja prati sva zasedanja u SPC, odsustvo osećaja za realnost, manjak brige za ljudske živote i sudbine, propali projekti velikosrpskog nacionalizma, koji još imaju uporište u Crkvi, ostavljaju Srbiju u zamrznutom konfliktu sa svim susedima, navodi se u saopštenju LDP-a.

Kako se navodi, odluka o problemu Kosova nije tapija Crkve i njenih vladika, niti oni imaju veće pravo od bilo kog građanina u Srbiji kada je u pitanju zajednička odluka o tako jednom važnom pitanju.

LDP saopštava da se posle tri decenije uništavanja ove zemlje, vođenih ratova, stradanja, bežanja stotina hiljada ljudi iz svojih kuća, Srpska pravoslavna crkva ponaša kao da se to ništa nije dogodilo i da može iza zatvorenih vrata da donosi nekakve odluke koje treba sve nas da obavezuju.

"Svako mora da se pogleda u ogledalo, da vidi koja je cena njegove podrške katastrofalnoj politici koja nas je odvela na marginu savremene civilizacije i da se zapita gde je to pogrešio kada je svojim autoritetom davao podršku za tako nešto", navodi LDP.

LDP ne prihvata da vladike vode politiku, da crkva povlači nekakve "crvene linije", niti da se prema njihovim stavovima donose neki obavezujući dokumenti za sve nas.

"Poštujemo svako mišljenje i cenimo makar navodnu zabrinutost za živote ljudi, ali se nikada nećemo složiti sa tim da nema odgovornosti za propale ideje iz bliske prošlosti, nego se svaki put iste arhitekte naše propasti ponovo pojavljuju sa istim idejama zbog kojih smo skoro nestali kao društvo", zaključuju se u saooštenju stranke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво