Petković četiri i po sata bio zadržan na Jarinju

Pomoćniku direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću nakon četiri i po sata koje je proveo na Jarinju dopušteno je da uđe na sever pokrajine, gde u selu Kamenica zajedno sa kandidatom Srpske liste Zoranom Todićem treba da učestvuje na tribini pred izbore u nedelju.

Petar Petković je nakon što je stigao u Leposavić izjavio novinarima da je bio zaustavljen i to, kaže, brutalno na Jarinju gde je proveo četiri i po sata i to pod izgovorom da mu je potrebna najava i odobrenje takozvanog Ministarstva spoljnih poslova takozvanog nepriznatog Kosova.

"To je apsolutno neistina, reč je o grubom kršenju sporazuma o slobodi kretanja i drugog sporazuma o zvaničnim posetama gde moj rang pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju ne potpada pod njega", rekao je Petković.

Istakao je da je njegovo zaustavljanje još jedan u nizu pokazatelja svih pritisaka koji dolaze iz Prištine pogotovu u vreme izborne kampanje i to da bi se Srbi zastrašili i da bi se u atmosferi neizvesnosti vodila kampanja.

"To su i pritisci i pokušaji iz Prištine da se na sve načine osujeti pobeda Srpske liste u četiri opštine na KiM. Posle četiri i po sata, a ja sam bio spreman da tamo ostanem koliko god je potrebno, ušao sam na KiM, jer se radi o grubom kršenju sporazuma i oni su na kraju to morali i da priznaju i ovde sam sa našim narodom", naveo je pomoćnik direktora vladine Kancelarije za KiM.

Pozvao je još jednom sve građane na severu KiM da izađu u nedelju na izbore, koje je okarakterisao kao izbore za ili protiv opstanka srpskog naroda na KiM.

"Zato su izbori još jedna prilika da pozovem sve građane na severu KiM da izađu i glasaju za Srpsku listu, jer samo tako bićemo u prilici da sačuvamo kontinuitet politike Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića", rekao je Petković.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 18. maj 2019, 07:09) - Darko [neregistrovani]

Sve namestaljka

Zdravo Ljudi,

Predpostavljam da je ovo sve namestaljka Sa izborima na Sever. Oni dobro znaju, da ce Srpska lista da pobedi ubedljivo. Zato ima Albanci da gledaju da izazovu neredi.Poslace Policijske Jedinice na Sever, Kako bi navodno cuvali "Sigurnost" I "Fer" Izbori. To bi im bilo obrazlozenje da se dovuku na Sever.

(subota, 18. maj 2019, 05:59) - anonymous [neregistrovani]

Srbijo

Reaguj.

(petak, 17. maj 2019, 20:24) - anonymous [neregistrovani]

Mare

Evropo, reagujte!