Đurić: Rezolucija o navodnom genocidu plod panike zločinaca

Rezolucija prištinskog parlamenta o navodnom genocidu srpskog režima na Kosovu i Metohiji klevetnički je dokument i plod je panike onih koji su suočeni sa optužbama za sopstvene zločine, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

U saopštenju za javnost, Marko Đurić je istakao da "ovaj propagandni pamflet potpuno previđa istinu o tome ko je pokrenuo kampanju terora i zločina nad civilima na KiM, i trebalo bi da posluži kao smokvin list kojim pravi zločinci pokušavaju da sakriju sopstvenu sramotu i odgovornost za počinjena zlodela".

"Mnogi od onih koji grade konstrukciju o nekakvom genocidu nad Albancima i sami na rukama nose tragove krvi srpskih stradalnika, i svaki pomen genocida na Kosovu i Metohiji verovatno je podsvesni odjek njihove nečiste savesti", rekao je Đurić.

Državotvorni projekat kosovskih Albanaca "suštinski zasnovan na ideji etnički čistih teritorija i istrebljenja svih onih koji se nađu na putu ostvarenja sna o velikoj Albaniji, ali taj san će uskoro, siguran sam, snevati u zatvorskim ćelijama", naglasio je Đurić.

On je izrazio uverenje da "civilizovan svet neće biti spreman da saučestvuje u prikrivanju i zataškavanju njihovih zlodela, i trenutak kada će biti prepušteni sami sebi i sopstvenoj krivici i sramoti je veoma blizu".

Reagovao je i predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun koji je izjavio je da usvajanje rezolucije o navodnom genocidu Srbije na Kosovu predstavlja izrazito neprijateljski potez prema srpskom narodu i Beogradu kojim se zatvaraju vrata za nastavak razgovora. 

Kosovska skupština usvojila je rezoluciju o osudi navodnog genocida srpskog režima na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine. 

broj komentara 7 pošalji komentar
(petak, 17. maj 2019, 08:17) - Nina [neregistrovani]

ISTINA

Doslo je vreme da se sazna prava istina, da Siptari vec jednom odgovaraju sa svoja zlodela prema Srbima i drugim nealbanskim stanovnistvom. Dosta je bilo njihovih napada i lazi.

(petak, 17. maj 2019, 07:53) - Jelena [neregistrovani]

jelenajanaj@gmail.com

Oni su zločinci! Napad je najbolja odbrana!

(petak, 17. maj 2019, 05:55) - Миша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија [neregistrovani]

Резолуција о наводном геноциду плод панике злочинаца

Нису они ништа измислили. Они само спроводе инструкције оних који су им створили државу.

(četvrtak, 16. maj 2019, 22:13) - Dona [neregistrovani]

Ki li je koga,

proterao sa vekovnih ognjista?

(četvrtak, 16. maj 2019, 22:12) - Tanja [neregistrovani]

Bahatost

Albanci su nad Srpskim Stanovnistvom ucinili genocid,i zbog toga ce odgovarati.Bog sve vidi,i zlocince ce stici kazna.

(četvrtak, 16. maj 2019, 21:29) - anonymous [neregistrovani]

.

Ako je na nekim izvrsen genocid i etnicko ciscenje to su Srbi sa KIM jer oni su bukvalno proterani od komunista i sada Siptara i zato neko treba da odgovara.

(četvrtak, 16. maj 2019, 21:26) - Sandra [neregistrovani]

mir

Šta sve neće da izmisle samo da pokušaju nama da nametnu krivicu.