SzS: Mercedes definitivno otišao iz Srbije

Odbornici Saveza za Srbiju koji bojkotuju rad Skupštine grada pred zgradom gradskog parlamenta održali su konefenciju za štampu na kojoj je Dragan Đilas izjavio da nabavka autobusa za GSP iz Kine i Turske, govori da je "Mercedes" otišao iz Srbije.

"Činjenica da je grad Beograd kupio upravo solo autobuse, a da oni nisu ‘Mercedesovi‘ iz ‘Ikarbusa‘ definitivno znači da je ‘Mercedes‘ napustio ovu državu", tvrdi Đilas, zamenik šefa odbornika SzS.

Đilas smatra i da gradski saobraćaj u Beogradu ne funkcioniše i da se prevelika količina para izdvaja za privatne prevoznike.

Kako je naveo, 2013. godine budžet za javni prevoz iznosio je 13,8 milijardi dinara, od čega je 7,6 milijardi bilo za GSP, a 6,2 milijardi za privatne prevoznike, dok je 2018. iznosio 24,6 milijardi, od kojih je 9,6 milijardi za GSP, a čak 15 milijardi za privatne prevoznike.

Izneo je kritike i na račun, kako je rekao, ogromne pešačke zone kakva ne postoji nigde na svetu, a koja onemogućava Beograđanima u bilo kom delu grada da dođu do centra.

Šef odborničke grupe SzS-a Nikola Jovanović rekao je da na današnjoj sednici odbornici vlasti planiraju da usvoje Plan detaljne regulacije za park Ušće, kojim će veliki deo tog parka biti betoniran, a što je, smatra, velika šteta.

Kako je rekao, planirano je i usvajanje Plana detaljne regulacije za tunel ispod Ekonomskog fakulteta, a da, kako tvrdi, za to ne postoji analiza efekata.

"Mi se trudimo maksimalno, ublažavamo štetne posledice, ali tek sa njihovim odlaskom Beograd će prodisati", navodi Jovanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи