Saradnja Kine i Srbije u oblasti boračkih pitanja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar za boračka pitanja Kine Sun Šaočeng potpisali su Memorandum o razumevanju između dva ministarstva. To je prvi dokument koji je potpisan sa drugim zemljama otkad je formirano kinesko Ministarstvo za boračka pitanja.

Ministar Zoran Đorđević je istakao da će potpisivanje ovog dokumenta doprineti unapređivanju saradnje u oblasti boračkih pitanja, koja je veoma bitna za obe države. 

Očekuje uskoro i donošenje novog zakona o boračkim pravima kako bi veterani i u Srbiji i u Kini imali najveća moguća prava.

"Kada je bilo najteže, oni su stali u borbene redove i branili svoj narod i svoju zemlju, a ono što država najmanje može da učini za njih jeste da pokaže brigu, obezbeđujući im uslove za život na najvišem mogućem nivou", naveo je ministar.

Srbija i Kina su, kako je naglasio, prijateljske zemlje, koje su uvek bile jedna uz drugu i pružale međusobnu podršku kada je bilo najteže.

Prema njegovim rečima, odlična saradnja dveju zemalja ostvarena je u oblasti trgovine i ekonomije, uz mogućnost proširenja i u drugim sferama.

"Srbija nikada neće zaboraviti podršku koju je dobijala od Kine, pogotovo u toku NATO agresije 1999. godine, u kojoj su stradala i tri kineska novinara", poručio je Đorđević.

Sun je istakao da je Memorandum prvi dokument potpisan sa drugim zemljama od kada je formirano ovo ministarstvo i predstavlja novu stranicu u postojećim odličnim odnosima Srbije i Kine.

Izrazio je uverenje da će se, nakon dogovora postignutih na današnjem sastanku i potpisivanjem pomenutog dokumenta, unaprediti uslovi života veterana.

"Zahvalni smo Srbiji na pomoći koju nam je pružila, pogotovo prilikom velikih prirodnih katastrofa koje su zadesile našu zemlju. Nastojaćemo da i u narednom periodu negujemo naše prijateljske odnose kako bi bili na najvišem mogućem nivou", zaključio je kineski ministar za boračka pitanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво