Đilas saslušan, Vesić nije došao na suđenje

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu održano suđenje po tužbi koju je pokrenuo jedana od lidera Saveza za Srbiju, Dragana Đilasa, protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića za navodne klevete koje je izneo 2017. godine u jednoj televizijskoj emisiji.

Goran Vesić se na suđenju nije pojavio jer je, kako je obrazložio njegov advokat Sonja Savin, službeno otputovala u Brisel, tako da je samo saslušan Dragan Đilas.

On je Vesića tužio zbog povrede časti i ugleda, odnosno klevete kada je, kako je danas naveo Đilas, Vesić u TV emisiji izneo niz neistina o tome da su njegovi saradnici tukli ljude, da je nelegalno pribavio materijalnu korist od projekta rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra.

"Vesić je naveo da smo ja i moji saradnici tim poslom nelegalno pribavili materijalnu korist tvrdeći da smo izabrali ponudu koja je skuplja milijardu dinara što je u to vreme bilo oko desetak miliona evra", rekao je Đilas i naglasio da to nije istina i da je izabrana najjeftinija ponuda, te da je sve rađeno pod kontrolom Evropske investicione banke koja je finansirala taj projekat.

Đilas je naveo da ga tekstovi u kojima ga nazivaju pljačkašem i lopovom vređaju i utiču na mišljenje velikog broja građana o njemu i dodao da su ga građani i na ulici vređali, te da je među njima sigurno bilo onih koji su to radili zbog tih tekstova.

Sledeće suđenje je zakazano za 6. novembar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво