SZS: Vučić nanosi štetu SPC

Savez za Srbiju smatra da je do sada nemoguće učešće Aleksandra Vučića na Saboru Srpske pravoslavne crkve i da je to samo medijska spekulacija ili neslana šala, saopšteno je iz SZS-a. Vučićevu potvrdu te mogućnosti, Savez za Srbiju vidi kao nanošenje štete Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim vernicima.

Kako se navodi, SZS oštro osuđuje taj presedan, poziv za učešće od strane patrijarha Irineja, i smatra da su svi oni koji ne podržavaju sadašnju vlast dovedeni u poziciju da Sabor ne može da čuje njihove stavove, ni po pitanju demokratije u Srbiji, ali ni po pitanju Kosova i Metohije.

"Taj igrokaz predstavlja anesteziranje SPC pred neustavne odluke o predaji Kosova i Metohije koje Vučić nagoveštava", dodaje se u saopštenju.

SZS navodi da će i patrijarh i vladike dobiti jednostranu poruku "čoveka koji političke protivnike vređa i odbija dijalog o elementarnim temama poput slobodnih izbora i slobodnih medija, a koji je pitanje Kosova i Metohije privatizovao rušeći Ustav Republike Srbije".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи