Štrpce, obustavljena gradnja mini-hidroelektrane

Predstavnici Srba koji u Štrpcu protestuju zbog pokušaja gradnje mini-hidroelektrane i rizika da ostanu bez pijaće vode, sastali su se sa investitorom, lokalnim vlastima, policijom i predstavnicima pravosuđa. Izgradnja obustavljena do daljeg, ali bager ostaje na mestu predviđenom za to.

Na sastanku u Štrpcu tražila se obustava radova na objektu za koji je lokalna samouprava u Štrpcu dala dozvolu 2013. godine, da bi je 2016. povukla.

Zabrana je potvrđena prošle godine, posle dvomesečnih protesta građana. Njihov predstavnik Dobrivoje Stevanović iz organizacionog odbora za odbranu reka Šar-planine smatra da će doći do zaustavljanja izgradnje mini-hidroelektrane.

Investitor je na sastanku potvrdio da nema sva dokumenta za gradnju, ali i da mu nedostaju ugovori sa vlasnicima parcela kroz koje bi trebalo da prođu cevi.

Pravnik Milovan Filipović objašnjava da gradnja mini-hidrocentrale nije u skladu sa zakonom jer za vodu isključivu nadležnost ima samo lokalna samouprava.

Predstavnici Opštine Štrpce osudili su upotrebu sile protiv građana koji su mirno protestovali. Zamenik gradonačelnika Štrpca Ivica Tanasijević kaže da je opština tu da pomogne građanima, ali i da zajedno sa njima nađe zakonsko rešenje.

Sledeći korak u rešavanju ovog problema je zasedanje Skupštine opštine Štrpce. Do tada, bager ostaje u Štrpcu, ali neće kopati.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара