Priština pripremila rezoluciju protiv Srbije

Ad hok komisija kosovske skupštine pripremila je nacrt rezolucije kojom će od vlasti u Beogradu zatražiti da "priznaju počinjen genocid" na Kosovu i Metohiji tokom 1998–1999 godine, javlja dopisnik RTS-a.

U nacrtu se navodi potreba da u Beogradu sarađuju kako bi kaznili kriminalce i nadoknadili načinjenu štetu.

To je rezime nacrta rezolucije koji objavljuje prištinski list Koha ditore.

Nacrt rezolucije, navodi list dalje, sadrži činjenice o srpskim zločinima, pravnu osnovu i nalaze.

Očekuje se da će nadležna komisija ove sedmice odobriti ovaj dokument i potom ga proslediti skupštini, kako bi bio razmatran na nekoj od plenarnih sednica.

List prenosi mišljenja bivših saradnika Instituta za istraživanje ratnih zločina, po kojima u Prištini "imaju dovoljno dokaza da se dokaže genocid Srbije".

Što se tiče rezolucije, istakli su da do sada nije sprovedena, zatraživši da se posveti pažnja formiranju tribunala za ratne zločine, što je i predložio predsednik kosovske skupštine.

broj komentara 21 pošalji komentar
(utorak, 07. maj 2019, 07:19) - anonymous [neregistrovani]

Ово није шала - треба брзо, и аргументовано одговирити...

...на тешке оптужбе у "резолуцији" и никако не потцењивати активности власти "Косова"!

(ponedeljak, 06. maj 2019, 19:02) - anonymous [neregistrovani]

etnicko ciscenje

sta cemo sa etnickim ciscenjem srba i ostalih ljudi sa kosova?

(ponedeljak, 06. maj 2019, 18:45) - Branko [neregistrovani]

Nešto moraju da rade...

...kako bi opravdali svoje plate i položaje.

(ponedeljak, 06. maj 2019, 18:42) - milica [neregistrovani]

Srbija mora da podnese zahtev za genocid od strane Albanaca i Hrvata

Sa vadjenjem organa zivim Srbima koji je posle Mengelea jedinstven u Evropi od 1945 Sa klanjem hiljada Srba od Albanaca od etnicko ociscenih 250 hiljada I sa Olujom 250 hiljada cini takodje najvecim genocidnim ciscenjem neke populacije od Hitlera naovamo Pola miliona ljudi

(ponedeljak, 06. maj 2019, 17:54) - anonymous [neregistrovani]

Genocid?

Pa otkud onda tolikog stanovnistva?

(ponedeljak, 06. maj 2019, 14:57) - anonymous [neregistrovani]

kratkovido postupanje Albanaca

Pitam se da li oni zaista nisu svesni, da svakim svojim postupkom (a narocito ovakvim) sebi cine lose i da ce im se to pre ili kasnije (a kako stvari stoje bice to pre) obiti o glavu i osvetiti.Umesto da pokazu dobro volju sto bi i za njih bilo dugorocno od koristi, provociraju kao da ce ovakva situacija ostati za sva vremena.Grese.

(ponedeljak, 06. maj 2019, 14:17) - Cinik [neregistrovani]

Polako

Strpljen spašen, kaže naš narod...ima dana, doći će sve na svoje mesto...

(ponedeljak, 06. maj 2019, 13:43) - глас разума [neregistrovani]

Питам се шта је са контрамерама? Данас је тај најављивани Ђурђевдан...

Не требамо више инсистирати ни на чему када је Приштина у питању... треба им послати јасну и недвосмислену поруку, да никада неће бити примљени у УН, да одмах уводимо контрамере и да до даљњег немамо са киме ни о чему да разговарамо, јер представници косовских Албанаца живе у свом нереалном и изопаченом свету. Са структуром власти коју чине злочинци и криминалци, који ниједан споразум не поштују, не видим о чему бисмо могли више озбиљно разговарати... они се најпре морају цивилизовати и прихватити реалности. Тешко је могуће било какав разговор водити са људима, којима није стало ни до сопственог народа нити развоја истог, већ само до крађе што већег парчета територије. Проблем остају само наши људи који морају трпети зулум тих звери, које није брига ни за шта, осим за сопствене криминалне делатности!

(ponedeljak, 06. maj 2019, 13:22) - anonymous [neregistrovani]

Razmotriti

Pod hitno napraviti komisiju da utvrde sta je zuta kuca predstavljala, ko je krao djecu po bolnicama i gdje su te bebe zavrsavale, sve istraziti protiv albanaca pokrenuti postupak protiv istih i na kraju napraviti rezoluciju da je zemlja okupirana. Toliko.

(ponedeljak, 06. maj 2019, 13:20) - Beg od Obaveza [neregistrovani]

Da se ne lažemo

Jedini besmisleni smisao ove rezolucije je još jedan u nizu neozbiljnih i neodgovornih pokušaja da se pobegne od glavne, ozbiljne, odgovorne i smislene teme a glavna tema je svakako ukidanje taksi na robu iz Srbije i Republike Srpske i naravno, formiranje Zajednice srpskih opština.